Nevyspytateľnosť srdca

Ján Škamla

SVK Slovensky REGENT2017/11

Kniha: Nevyspytateľnosť srdca - Ján Škamla
Katalógové číslo: 317386 viac »
Ušetríte až 1,60 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
8,30
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Nevyspytateľnosť srdca

Aj na básnika, ba na celú generáciu spisovateľov sa časom zabudne, ak ich nikto nepripomína. Zabudnutou mala zostať aj silná básnická generácia, pre ktorú bola lojalita ku komunistickému režimu povinným vízom pri vstupe do literatúry. A predsa akoby inkriminovaná doba bola živnejšou pôdou pre poéziu ako náš pragmatický dnešok.

Dobrej poézii čas neublíži, naopak,dáva jej hlbší zmysel. A práve o tom čitateľa presvedčí Netrpezlivosť srdca, desiata zbierka básnika a literárneho vedca Jána Škamlu (1930 – 1997), ktorá je druhým posmrtným výberom dosiaľ nepublikovaných veršov z jeho bohatej literárnej pozostalosti.

Jána Škamlu znovu poznávame v brilantnej básnickej skratke aj širšie komponovaných skladbách (Rodina a samota) priam predurčených na recitovanie. Popri ľúbostnej poézii ( cyklus Liečivý závan ženy) v zbierke nájdeme prorocké dobové vízie (Svojská demokracia) a jedinečné vyznania (Matkine ozveny). Úprimnosť spovedí, zmierených so smrťou, v básnikovej postupnej rozlúčke so životom (Netrpezlivosť srdca) človeka zamrazí, akoby vstupoval do trinástej komnaty.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317386
Názov
Nevyspytateľnosť srdca
EAN/ISBN
9788089930043
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Ján Škamla
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/11
Rozsah
110
Rozmer
135×210 mm
Hmotnosť
0,14
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Nevyspytateľnosť srdca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.