Zlomení anjeli

Gemma Livierová

SVK Slovensky IKAR2018/02

Kniha: Zlomení anjeli - 1. vydanie - Gemma Livierová
Katalógové číslo: 317225 viac »
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
13,24

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Zlomení anjeli

Mladá Elsi, uväznená v lodžskom gete, zistí, že jej matka v zúfalstve prerušila tehotenstvo, a čelí bezvýchodiskovej situácii. Pripojí sa k odbojovej skupine, sabotujúcej jestvujúci režim, čím ohrozí vlastný život.

Plavovlasú modrookú Matildu odtrhnú od rodiny v Rumunsku a odvlečú do Nemecka, kde sa ju pokúšajú pretvoriť na dokonalé árijské dieťa. Čulá a odvážna Matilda vyvoláva u ostatných unesených detí nádej tým, že sa usiluje uskutočniť svoje sny o úniku z reality.

Willem, vysokopostavený nacistický lekár, plánuje zachraňovať životy, no pracuje v gete i v Osvienčime. Keď je svedkom nepredstaviteľných ukrutností, zapochybuje o svojej úlohe a budúcnosti tých, ktorých má podľa príslušných príkazov zabíjať.

Zatiaľ čo Hitler obracia Európu na ruby, aby vytvoril čistú nemeckú rasu, životy týchto troch zlomených duší, ktorých náhoda spojí dovedna, sa prelínajú. Iba láska a obetavosť ich môžu zase zaceliť.

Preložil Jozef Kot

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317225
Názov
Zlomení anjeli
EAN/ISBN
9788055158624
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Gemma Livierová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/02
Rozsah
472
Rozmer
200×125×30 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Kohler mi rozpráva, že väzenkyne, ktoré presunú do tohto zariadenia, sú k dispozícii výlučne našim pokusom. V ich prípade sa utišujúce prostriedky, anestetiká a sulfónamidy musia používať striedmo, ak vôbec. Vraj takýto druh preparátov sa využíva najmä pri liečbe príslušníkov SS a nemeckých vojenských pacientov, a keďže vojna nepokračuje tak rýchlo, ako sa predpokladalo, musíme s liekmi narábať úsporne.

„Značnú časť liečebného procesu tvorí úľava od bolesti,“ namietnem. „Ak sa pacienti s bolesťou nevyrovnávajú mentálne, ako sa môžu zotaviť telesne? Podľa mojej mienky by to pri vašich pokusoch umožnilo dosiahnuť pozitívne výsledky.“

„Spôsob, ako sa pacient vyrovnáva s bolesťou, nie je predmetom našich pokusov. Naše konkrétne testy sa venujú výlučne anatomickej, nie holistickej stránke veci.“

V hlave sa mi zase zjavujú hnev a pochybnosti, ktoré ma občas prepadávali v gete. Predstavujem si, ako ma Lena, ležiaca vedľa mňa, zasypáva otázkami. Toto má byť tvoja práca? Na toto ťa povýšili?

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marcela 5 z 5
09.05.2019 08:38:19

Nemusím knihy z vojnového obdobia, ale po prečítaní tejto knihy som zmenila názor a knihy z touto tématikou si začnem kupovať. Zlomení anjeli je smutná kniha, ale je v nej sila a nádej v lepší život aj keď vás zlomia a ste na kolenách.