Perfekcionizmus – cesta do neba alebo do pekla?

Richard Winter

SVK Slovensky Porta libri2006/07

Kniha: Perfekcionizmus – cesta do neba alebo do pekla? - Richard Winter
Katalógové číslo: 307539 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Perfekcionizmus – cesta do neba alebo do pekla?

Chceme mať dokonalé telo. Dokonalé šaty. Dokonalú rodinu. Dokonalú prácu. Snažíme sa byť dokonalí v každej oblasti nášho života. Problém perfekcionizmu ide však aj omnoho hlbšie a dotýka sa našej identity a zmyslu nášho života. Keď sa zdravo usilujeme o dokonalosť, nie je na tom nič zlé. Normálna a zdravá snaha sa však často mení na neurotickú a nenormálnu, čo vedie k úzkostiam a depresiám, k poruchám príjmu potravy, obsesiám, či nefunkčným vzťahom. Richard Winter píše: V prvej časti knihy (v kapitolách 1-3) predstavujem zvádzajúce hlasy sirén kultúrneho perfekcionizmu. Po skúsenostiach so štyrmi deťmi – tromi dcérami a synom – som si počas ich dospievania veľmi dobre všimol kultúrne tlaky, ktoré viedli naše deti k perfekcionizmu. Objavovali sa v reklamách, v módnych časopisoch, v televízii a vo filmoch. Raz som si začal ku svojej prednáške o perfekcionizme odkladať rôzne také druhy reklám a zistil som, ako často sa tu používa slovo perfektný a ako často je nám na rôzne nedokonalosti v živote ponúkaná okamžitá kozmetická či chemická náprava – či už ide o vrásky na tvári alebo o starosti a problémy v živote. Väčšinu týchto príkladov som zozbieral v Spojených štátoch amerických, ale myslím si, že globálny filmový, hudobný a reklamný priemysel šíri po celom svete rovnaké vplyvy, hoci často prispôsobené, alebo trochu modifikované podľa jednotlivých krajín. Potom sa venujem hľadaniu definícií perfekcionizmu a začínam diskusiu o tom, či je perfekcionizmus úplne zlý, či môže mať aj zdravé a nezdravé stránky. Nakoniec popisujem niekoľko rozličných typov perfekcionizmu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
307539
Názov
Perfekcionizmus – cesta do neba alebo do pekla?
EAN/ISBN
9788089067398
Forma
Brožovaná
Autor
Richard Winter
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2006/07
Rozsah
250
Rozmer
145x210
Hmotnosť
0,12
Stav
Nedostupné

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Perfekcionizmus – cesta do neba alebo do pekla? zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.