Zo škrupiny Cesta do Austrálie

Zo škrupiny 2

Jana Necpalová

SVK Slovensky Artis Omnis2017/09

Kniha: Zo škrupiny Cesta do Austrálie - Zo škrupiny 2 - 1. vydanie - Jana Necpalová
Katalógové číslo: 305200 viac »
Ušetríte až 1,71 € z bežnej ceny 10,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
9,19
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zo škrupiny Cesta do Austrálie

Zo škrupiny 2

V pokračovaní príbehu o nezvyčajnom zvieracom kamarátovi sa s hrdinami pustíme do ďalších dobrodružstiev. 

Jožko, Anastázia, papagáj a krokodíl musia utiecť z dediny, lebo hrozí, že dospeláci zviera odchytia a zavrú ho do ZOO. Deti cestujú lietadlom, plavia sa plachetnicou a spoznávajú nové krajiny. Spolu s černošským chlapcom Pierrom strávia pár týždňov na opustenom ostrove, učia sa prežiť a zároveň si užívať exotické prázdniny. Predovšetkým však musia zachrániť krokodíla a vrátiť ho domov, do Austrálie. 

Bohato ilustrovaná kniha deti zábavnou formou oboznámi s množstvom geografických informácií, ako aj podrobnosťami zo života zvierat. Deti sa učia aj o priateľstve, odvahe a prekonávaní prekážok. 


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
305200
Názov
Zo škrupiny Cesta do Austrálie
Podnázov
Zo škrupiny 2
EAN/ISBN
9788089718986
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jana Necpalová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/09
Rozsah
160
Rozmer
168×228 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Strýko Emil doniesol krokodílovi plné vedro šťavnatého mäska. Všetci traja pozorovali, ako mu chutí. Nemal práve vyberané spôsoby: mľaskal, fučal, ale od krokodíla sa toho asi viac čakať nedalo. Približovať sa k nemu s príručkou slušného stolovania v čase, keď práve obeduje, by bolo životu nebezpečné. „Strýko Emil si tiež myslí, že sa tu má dobre. Lepšie ako v ZOO,“ povedala Anastázia, podávajúc Jožkovi jemnú osušku. „Nič mu nechýba...“ súhlasil Jožko, utierajúc si mokré vlasy. „Iba domov.“ Táto veta na chvíľku zastavila čas. Strýko Emil, Anastázia aj Jožko mysleli na to isté. Krokodíl patrí medzi krokodílov. Má celé dni behať po austrálskej buši, zháňať si potravu, zápasiť, nájsť si rodinu... Niekam patriť. „Najlepšie by mu bolo v Austrálii. Je to jeho domov,“ uvažovala Anastázia. „Super, kúpime obálku, nalepíme známku a pošleme ho do Austrálie,“ zažartoval Jožko. V žiadnom prípade sa nechcel s krokodílom rozlúčiť. A ani s tým nepočítal. Ako sa dá takmer metrový krokodíl poslať do Austrálie? Toto predsa nie je možné. „Všetko, čo si vieš predstaviť, sa dá uskutočniť. Je to ľudské. Jules Verne si vedel predstaviť let balónom, cestu na Mesiac, dvadsaťtisíc míľ pod morom, hoci to v tom čase bolo nemožné, ale všetko sa neskôr naozaj stalo. Tak prečo si myslíš, že krokodíl bude musieť navždy ostať tu? Len preto, lebo to tak chceš?“ Krokodíl, samozrejme, zožral všetko zo svojho červeného vedra a teraz spokojne spal. Strýko sa k nemu pomaly priblížil a nádobu odtiahol. Bol opatrný. Akokoľvek skrotené zviera je stále zviera, zvlášť krokodíl. Rozlúčil sa s deťmi a Agnes so slovami: „Čas ukáže, čo treba robiť.“ Nikto ani len netušil, že toto všetko bola len malá príprava na to, čo príde. Presne tak. Cesta do Austrálie s krokodílom bola dnes ako vymyslený príbeh Julesa Verna. Ale zajtra?

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zo škrupiny Cesta do Austrálie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.