Kriedové správy

Každý má svoje tajomstvá

C. J. Tudorová

SVK Slovensky IKAR2018/01

Kniha: Kriedové správy - Každý má svoje tajomstvá - 1. vydanie - C. J. Tudorová
Katalógové číslo: 304736 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kriedové správy

Každý má svoje tajomstvá

V roku 1986 sú Eddie a jeho priatelia ešte iba chlapci na prahu dospievania. Dni trávia bicyklovaním okolo svojej ospalej anglickej dedinky a vymýšľaním vzrušujúcich hier.

Keď kamarát Gav dostane na dvanáste narodeniny vedierko plné kried, po prvých rozpakoch ich darček nadchne. Na dohovorených miestach si kreslia kriedou panáčiky, svoj tajný kód obsahujúci správy, ktorým rozumejú iba oni. Potom ich však jeden tajomný kriedový panáčik privedie rovno k rozštvrtenému telu a tým sa ich životy navždy zmenia.

V roku 2016 je Eddie už dospelý, trochu osamelý muž a myslí si, že s deprimujúcimi zážitkami z minulosti sa už vyrovnal. Nečakane však dostane list, ktorý obsahuje kresbu jediného kriedového panáčika. Keď sa ukáže, že rovnakú správu dostali aj jeho priatelia, všetci to považujú za hlúpy žart... kým jedného z nich nenájdu mŕtveho. Vtedy si Eddie uvedomí, že zachrániť sa znamená konečne zistiť, čo sa naozaj pred mnohými rokmi stalo.

Z anglického originálu The Chalk Man (Michael Joseph, Penguin Random House, UK 2017) preložila Jana Seichertová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
304736
Názov
Kriedové správy
Podnázov
Každý má svoje tajomstvá
EAN/ISBN
9788055158020
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
C. J. Tudorová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/01
Rozsah
352
Rozmer
200×125×32 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

V tom čase sme už kreslili kriedou čísla a iné symboly. Keď ste dieťa, vaše nápady trochu pripomínajú semená vysypané do vetra. Niektoré nepadnú na úrodnú pôdu; vietor ich odnesie, zabudnete na ne a už sa o nich nikdy nezmienite. Iné však zapustia korene, vyklíčia a rozmnožia sa.

Kriedové kresby patrili medzi čudné nápady, ktoré sme dostali všetci a takmer naraz. Pravdaže, najprv sme nakreslili panáčiky s obrovskými penismi a slovo Zmiznite! na ihrisku. Keď som však nezáväzne navrhol, že by sme si mohli pomocou nich posielať tajné správy, kriedovým panáčikom zrazu narástli nohy.

Každý člen našej bandy mal svoju vlastnú farbu kriedy, takže sme hneď zistili, kto nám nechal správu, pričom každá kresba mala iný význam. Napríklad panáčik vedľa kruhu znamenal, že sa stretneme na ihrisku. Veľké množstvo čiar a trojuholníkov znázorňovalo les. Mali sme symboly aj na stretnutie v obchode a v parku aj značky varujúce pred Seanom Cooperom a jeho bandou. Priznávam, že sme vymysleli aj symboly pre nadávky, čo nám umožňovalo písať Choď do riti aj vulgárnejšie slová na chodníky pred domami ľudí, ktorých sme nemali radi.

Pýtate sa, či sme kreslením tých znakov neboli trochu posadnutí? Myslím, že áno. Ale presne to robia deti: niekoľko týždňov alebo mesiacov žijú nejakou myšlienkou, kým z nej nevyžmýkajú všetko, čo sa dá, a stane sa nepoužiteľnou.


Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Jojak 5 z 5
21.01.2018 10:45:54

Výborný román, dobrá originálna zápletka, dej má spád, (ako to už býva) nečakaný záver.