Rovesnícka mediácia

Zmierovanie prostredníctvom rovesníckych mediátorov

Dušana Bieleszová

SVK Slovensky Iura Edition2013/03

Kniha: Rovesnícka mediácia - Zmierovanie prostredníctvom rovesníckych mediátorov - Dušana Bieleszová
Katalógové číslo: 303711 viac »
Ušetríte až 1,28 € z bežnej ceny 9,30
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Rovesnícka mediácia

Zmierovanie prostredníctvom rovesníckych mediátorov

Zapojenie žiakov do spoločného dialógu v otázkach riešenia konfliktov v škole prostredníctvom zmierovania (mediácie) sa na základe posledných výskumov ukazuje byť vhodnou cestou prevencie proti nežiaducim spoločenským javom v prostredí škôl. Bez ohľadu na to, aký konflikt deti prežívajú, bude pre nich komunita rovesníkov najprirodzenejším prostredím zdieľania vnemov, pocitov, názorov či skúseností. Publikácia "Rovesnícka mediácia" je samostatným, obsahovo uceleným dielom, ktoré obsahovo nadväzuje na úspešnú publikáciu "Školská mediácia" (2012), ktorá je pilotným dielom pre uplatňovanie zmierovania ako spôsobu riešenia sporov v školách a školských zariadeniach a tematicky ju dopĺňa. Obsah "Rovesníckej mediácie" je rozdelený na teoretickú a praktickú časť. V prvej časti autorka z platformy školskej mediácie predstavuje a definuje rovesnícku mediáciu, pomenúva jej princípy, zásady, metódy a prínosy. Upozorňuje na prehlbujúce sa rozdiely v príležitostiach jednotlivcov a skupín detí na ceste k vzdelávaniu, venuje sa vplyvu rôznych faktorov na zmeny správania sa žiaka a identifikuje možnosti učiteľa ako sa stať súčasťou virtuálneho sveta detí. V praktickej časti kniha prináša príklady štyridsiatich konkrétnych tréningových aktivít na zavedenie a využívanie tejto formy riešenia sporov v školách a definuje kľúčové kompetencie odborne pripraveného rovesníckeho mediátora.

Publikácia „Rovesnícka mediácia“ je určená (a odporúčame ju) všetkým pedagogickým pracovníkom systému regionálneho školstva a má spolu so „Školskou mediáciou“ ambíciu stať sa základnou príručkou pre riešenie v posledných rokoch tak výrazne zvyšujúceho sa výskytu nežiaducich spoločenských javov v školskom prostredí.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
303711
Názov
Rovesnícka mediácia
Podnázov
Zmierovanie prostredníctvom rovesníckych mediátoro
EAN/ISBN
9788080785871
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Dušana Bieleszová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/03
Rozsah
100
Rozmer
170x240
Hmotnosť
0,19
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
14%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Rovesnícka mediácia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.