Nie sme tu odvčera

Anton Semeš

SVK Slovensky PostScriptum, s.r.o.2017/06

Kniha: Nie sme tu odvčera - 1. vydanie - Anton Semeš
Katalógové číslo: 298680 viac »
Ušetríte až 1,61 € z bežnej ceny 14,50
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,89
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Nie sme tu odvčera

Kniha prináša ojedinelý, faktami oplývajúci obraz našich dávnych dejín, ktorý vychádza zo skúmania rozmanitých prameňov – počínajúc svedectvami najstarších historikov a končiac archeologickými pamiatkami. 

Autor sa na ne dokázal pozrieť aj v iných, než zaužívaných súvislostiach. Jeho neraz odvážne pohľady na doposiaľ prehliadané historické dokumenty, či etymologické vzťahy a dobové skutočnosti ponúkajú príťažlivé čítanie pre všetkých, ktorých lákajú odpovede týkajúce sa doposiaľ zahmlenej minulosti. 

Anton Semeš (1930, Ložín, okr. Michalovce) bol po maturite za pokus o útek na Západ súdený (v procese Titus Zeman a spol.) komunistickým režimom a poslaný na 14-ročný pobyt do uránových baní v Jáchymove. Po návrate na slobodu pracoval v Liberci a potom v Bratislave v podniku Matador a vo Výskumnom a vývojovom ústave prefabrikácií v Bratislave. Je ženatý a má štyroch synov. Filozofiu, teológiu a ordináciu „in illo tempore“ obsiahol v Katakombálnej církvi. Dvadsať rokov viedol katolícky samizdat (1970 – 1990). Ako dôchodca zriadil v Prešove knižnicu pre seminaristov Gréckokatolíckej cirkvi a ako knihovník tam prežil vyše trinásť rokov. Bohoslovcov učil lisovať vyobrazenia ikon, cirkevnoslovanský jazyk a latinčinu. Pre Gréckokatolícku cirkev a Zemplínske múzeum preložil viaceré latinské historické práce. Publikuje v časopise Kultúra a pre krajanov napísal populárne Dejiny zemplínskej župy a Ságu rodiny Semešovcov, ktorých predkovia sa vyznamenali v bojoch proti Turkom.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
298680
Názov
Nie sme tu odvčera
EAN/ISBN
9788089567720
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Anton Semeš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/06
Rozsah
328
Rozmer
170×240
Hmotnosť
0,62
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Nie sme tu odvčera zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.