Sudca v demokracii

Aharon Barak

SVK Slovensky KALLIGRAM2016

Kniha: Sudca v demokracii - 1. vydanie - Aharon Barak
Katalógové číslo: 289524 viac »
10,66

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Sudca v demokracii

Sudcovi v modernej demokracii pripadá úloha, v rámci ktorej rieši mnohé z najnaliehavejších politických problémov súčasnosti, či už preskúmava výsledky volieb, právne postavenie osôb podozrivých z terorizmu,alebo otázku, či a ako môžu byť ľudia odsudzovaní na trest smrti. Aharon Barak napísal pôsobivú knihu o úlohe sudcu, ktorá má dve základné dimenzie: preklenovanie medzery medzi právom a spoločnosťou a ochrana ústavy a demokracie. Prvý rozmer sa týka vyvažovania potreby prispôsobovať právo spoločenským zmenám s potrebou stability. Druhý rozmer vyžaduje konečnú zodpovednosť sudcu nie vo vzťahu k verejnej mienke alebo voči politikom, ale vo vzťahu k " vnútornej morálke" demokracie. Súdnictvo a každý sudca musia ochraňovať ako formálnu demokraciu vyjadrenú v zvrchovanosti zákonodarnej moci a v samotných voľbách, tak aj reálnu demokraciu vyjadrenú v pojmoch deľby moci, vlády práva či základných princípov právneho štátu, nezávislosti súdnictva a ľudských práv. Krédom sudcu Baraka a jeho záverečnou rečou sú tieto slová: " Svoj úrad považujem za poslanie. Súdenie nie je práca. Je to spôsob života. Vždy keď vstupujem do súdnej siene, robím tak s hlbokým vedomím, že ako sedím na súde, tak stojím pred súdom."
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
289524
Názov
Sudca v demokracii
EAN/ISBN
9788081019210
Forma
Pevná, s prebalom
Poznámka
1. vydanie
Autor
Aharon Barak
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016
Rozsah
429
Rozmer
191×132×30 mm
Hmotnosť
0,49
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Sudca v demokracii zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.