Dejiny lokálnych železníc na Slovensku

Ladislav Szojka

SVK Slovensky HMH2017

Kniha: Dejiny lokálnych železníc na Slovensku - Ladislav Szojka
Katalógové číslo: 288501 viac »
22,00

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejiny lokálnych železníc na Slovensku

Dielo pojednáva o dejinách miestnych – lokálnych – železníc (podľa uhorského zákona XXXI:1880 sa nazývali „železnice miestneho záujmu“) na území Slovenska, kde sa ich v priebehu 19., ale aj začiatkom 20.storočia vybudovalo pomerne veľa. Ich osud sa rôzni: niektoré napr. v dôsledku zmeny štátnych hraníc po 1.svetovej vojne, zániku cukrovarov, železiarní, ktoré si ich výstavbu vyžiadali, stratili význam rýchlejšie, niektoré pomalšie, kým niektoré sa v priebehu uplynulých viac ako sto rokov od ich výstavby stali významnými traťami. Prejavuje sa to aj v kapitolách o jednotlivých železniciach, o významnejších sa podarilo získať viac, o menej významných menej materiálu, obrázkov či plánov. Úspechom je, že sa podarilo získať doteraz málo známe alebo vôbec neznáme náčrty tratí s pôvodnými názvami staníc, fotografie, obrázky staníc, vozidiel i doteraz neznáme informácie o osudoch vozidiel, ktoré na niektorých železniciach premávali. V súčasnosti sa ich osud naplňuje, ich prevádzka sa zastavuje alebo sa úplne likvidujú, je teda možné očakávať, že už v pomerne blízkej budúcnosti po väčšine z nich zostane málo alebo žiadna stopa. Možno sa vďake knihe na ne úplne nezabudne. Autor nepovažuje ich históriu autor za ukončenú, možno sa nájdu nadšenci, ktorí ju niekedy v budúcnosti doplnia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
288501
Názov
Dejiny lokálnych železníc na Slovensku
EAN/ISBN
9788096972555
Forma
Pevná
Autor
Ladislav Szojka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017
Rozsah
462
Rozmer
173×224
Hmotnosť
1,00
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejiny lokálnych železníc na Slovensku zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.