Temná minulosť

Marion Pauwová

SVK Slovensky IKAR2017/06

Kniha: Temná minulosť - 1. vydanie - Marion Pauwová
Katalógové číslo: 288085 viac »
0,95

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Temná minulosť

Iris, šikovná právnička a slobodná matka, má ťažko zvládnuteľného malého syna, neempatickú dominantnú matku a starostí vyše hlavy. A má aj staršieho brata, o ktorého existencii sa dozvedela úplnou náhodou.

Prečo jej matka celý život klamala? Prečo pred ňou Raya Boelensa tajila?

Iris sa púšťa do pátrania po pravdách ukrytých hlboko pod povrchom. To, čo objaví, ju prekvapí, ba vydesí. Jej brat je autista a odpykáva si v uzavretom ústavnom zariadení trest za brutálnu vraždu susedky a jej dcéry.

Keď Iris prvý raz navštívi Raya, zarazí ju podobnosť s jej vlastným synom. Brat je vášnivý akvarista a rád pečie chlieb, na svet však pozerá s naivitou dieťaťa. Niet pochýb, že je to zvláštny, trochu nevyspytateľný človek, neraz prejaví nekontrolované správanie a nevie normálne komunikovať. Ale naozaj je dvojnásobným vrahom?

Temná minulosť, román s dvoma rozprávačmi Iris a Rayom, je strhujúci príbeh o klamstve, vražde a húževnatosti rodiny odhodlanej držať pri sebe, aj keď sa rozpadáva na najzraniteľnejších miestach.

Preložil Milan Kopecký

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
288085
Názov
Temná minulosť
EAN/ISBN
9788055154725
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Marion Pauwová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/06
Rozsah
328
Rozmer
200×125×30 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
14.06.2017 11:49:09

Autorka píše jednoducho, dynamicky a rozhodne si nedáva servítku pred ústa - kniha je miestami nielen priamočiara, ale až vulgárna. Príbeh sledujeme z dvoch pohľadov. Ray je fascinujúca postava a bavilo ma sledovať, akým spôsobom premýšľa, plus získavame náhľad do života vo väzení a v ústave, čo bolo podnetné. Iris je zase často sarkastická a ako rozprávačka vie pobaviť. V príbehu sa prelína Rayova línia, v ktorej nám postupne odhaľuje svoju minulosť a vzťah s obeťami, s líniou, v ktorej Iris pátra po chýbajúcich kúskoch skladačky. Nič nie je čierno-biele a verím, že každý bude aspoň chvíľu na pochybách o tom, čo sa vlastne stalo. Na druhej strane sa mi kniha zdá trochu nedotiahnutá. Napriek sa objaví nenápadná love story, ktorá nie je ani poriadne rozpísaná, ani podložená, takže... Prečo? Taktiež sa väčšinu času nič poriadne nedeje a keď konečne príde záverečné vyvrcholenie, všetko sa vyrieši príliš rýchlo. Temnej minulosti nemožno uprieť zaujímavý námet a vydarené postavy, no spracovanie mierne zaostávalo a úplne ma nechytila za srdce. Ak však máte podobné príbehy radi alebo si práveže chcete pre zmenu prečítať niečo iné, pokojne jej dajte šancu.