Olej a mramor

Stephanie Storey

SVK Slovensky IKAR2017/01

Kniha: Olej a mramor - Stephanie Storey
Príbeh o zabudnutom súperení Leonarda a Michelangela
Katalógové číslo: 279304 viac »
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Olej a mramor

Florencia – v tomto úžasnom a prosperujúcom meste sa začiatkom 16. storočia na čas skrížia osudy dvoch velikánov renesančného umenia. Očarujúci päťdesiatnik Leonardo da Vinci sem prichádza tak trochu z osobných dôvodov po dvadsiatich rokoch strávených v Miláne, kde so slávou verejnosti predstavil svoju Poslednú večeru. Mladý a v tom čase takmer neznámy Michelangelo sa vracia do rodnej Florencie z Ríma, kde sa naplnili jeho sny, keď mu v Chráme sv. Petra odhalili sochu Pieta, ktorá očarila aj samotného pápeža.

Po čase sa im vo Florencii naskytne príležitosť získať zákazku na spracovanie mramorového monolitu, po čom túžia obaja. Leonardo je presvedčený, že má kameň istý, ale predstavitelia mesta napokon uprednostnia temperamentného Michelangela. Len ťažko nesie svoju porážku a začne verejne spochybňovať návrhy svojho rivala. Ani tak však nie je šťastný ani spokojný, nič sa mu nedarí, jeho mechanické stroje nefungujú, je posadnutý nenaplnenou túžbou po lietaní, dokonca takmer zahynie v boji. Lenže aj Michelangelo je v koncoch, zúfalo stojí pred kusom neforemného mramoru a nevie, ako začať. Až k nemu kameň prehovorí, a on začne zúrivo tesať...

Náhoda zasiahne aj do Leonardovho života – na trhu uvidí krásnu ženu a pristúpi na žiadosť pána Gioconda, že preňho namaľuje jej portrét. Volala sa Lisa. Dávid a Mona Lisa, dnes tieto diela obdivuje celý svet, ale len málokto vie, ako ťažko sa rodili, ba ani to, že boli príčinou rivality dvoch renesančných géniov – Leonarda da Vinci a Michelangela Buonarrotiho.

Z anglického originálu Oil and Marble (Arcade Publishing, New York 2016) preložil Milan Kopecký.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
279304
Názov
Olej a mramor
EAN/ISBN
9788055152325
Forma
Viazaná
Autor
Stephanie Storey
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/01
Rozsah
344
Rozmer
153 x 235 x 26 mm
Hmotnosť
0,52
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Silvia 5 z 5
22.07.2020 13:11:05

Fiktívny príbeh založený na pozadí skutočnosti. Vskutku uveriteľné opisy deja a okolností s detailným vykreslením postáv (po fyzickej i duševnej stránke), vás uvedie do rozpakov, či sa predsa len nejedná o biografický román. Kniha udržiava napätie v konfliktoch, aj keď sú mnohé reálie čitateľovi už známe (pokiaľ ste znalcom dejín umenia). Odporúčam romantickým dušiam, milovníkom Talianska či renesančného umenia.