Zvolen a Zvolenčania Ako sme tu žili 1

Ako sme tu žili 1

Vladimír Bárta

SVK Slovensky ab-ART press2016/09

Kniha: Zvolen a Zvolenčania Ako sme tu žili 1 - Ako sme tu žili 1 - Vladimír Bárta
Katalógové číslo: 278434 viac »
Séria kníh: Zvolen a Zvolenčania - Ako sme tu žili
Zvolen a Zvolenčania - Ako sme tu žili
Titul je zaradený v tejto sérii
16,95

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Zvolen a Zvolenčania Ako sme tu žili 1

Ako sme tu žili 1

Zvolen a Zvolenčania je obrazovo - textová kniha o Zvolene, bývalej metropole Zvolenskej župy, o živote v nej v minulom storočí a najmä v jeho 2.polovici. Prináša prehľad najvýznamnejších udalostí v živote mesta, informuje o tom kedy sa čo vo Zvolene postavilo, alebo čo muselo ustúpiť novej výstavbe.

Knihu vydáva AB ART press, vydavateľstvo reprezentačných obrazových kníh o Slovensku vo svojej edícii Ako sme tu žili.

Je dielom kolektívu autorov, rodákov i obyvateľov Zvolena pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné historické dokumentárne i reportážne čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo tunajšie utešené mesto v nedávnej, v dávnejšej i dávnej minulosti. Kde boli staré zvolenské kiná, kaviarne, hotely a reštaurácie. Aké obchody a krčmy boli na námestí i v priľahlých uliciach, kde bolo staré škvarové ihrisko, kde sa hrával hokej, tenis i basketbal, kde sa plávalo i lyžovalo, kde bolo zvolenské korzo, ako tiekol Hron i Slatina a kadiaľ premávali dymiace rušne starej železnice, a kde stála Unionka, najstaršia rakúsko - uhorská fabrika na plech, ktorá mala vlastnú školu pre deti svojich zamestnancov, hudobný orchester i vlastné kino - prvé vo Zvolene. Nostalgiou dýchajú obrázky staručkých zvolenských železničných staníc, učupených prízemných domčekov na námestí, bývalých kúpeľov vo Zvolene i na Borovej hore, i nekonečné vodné zrkadlo z roku 1974, keď sa starý Hron i Slatina vrtošivo vrátili do svojich pôvodných korýt a zaliali obrovský priestor pod Pustým hradom. V knihe sú fotografie zvolenských žiakov i študentov, futbalistov, hokejistov i basketbalistov, zabávajúcich sa ,,mašinfírerov" i výletníkov pri Červenom medokýši, zvolenskými ulicami pochodujúcich legionárov, hromadné cvičenie Sokolov na starom jarmočnisku i manifestačné prvomájové oslavy v časoch socializmu. Zážitky i spomienky Zvolenčanov ich texty aj unikátne fotografie vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
278434
Názov
Zvolen a Zvolenčania Ako sme tu žili 1
Podnázov
Ako sme tu žili 1
EAN/ISBN
9788089850150
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Vladimír Bárta
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/09
Edícia
Ako sme tu žili
Rozsah
96
Rozmer
230×270 mm
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zvolen a Zvolenčania Ako sme tu žili 1 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.