Garbiarska sága

Hana Zelinová

SVK Slovensky 2016/08

Kniha: Garbiarska sága - Hana Zelinová
Katalógové číslo: 277723 viac »
17,69

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Garbiarska sága

Vydavateľstvo Tranoscius ponúka svojim čitateľom knižnú novinku – titul Garbiarska sága – trilógiu románov Hodvábna cesta, Smäd, Kľukatý let motýľa od obľúbenej spisovateľky Hany Zelinovej. Trilógia z Liptova tak vôbec prvýkrát vychádza ucelene v jednej knihe. V jednotlivých románoch autorka príťažlivo zobrazila neľahké osudy mikulášskych garbiarskych rodín a popri ich osudoch zachytila prenikanie dravého kapitalistického živlu do patriarchálneho sveta liptovských garbiarskych rodín. Popri sociálnom rozmere nosnými ideami sujetu však odkrývala mravné hodnoty života. Impulzom k napísaniu garbiarskej trilógie bolo odporúčanie básnika Andreja Plávku, ktorý otcovi na smrteľnej posteli sľúbil, že nedá na otcovo remeslo v literatúre zabudnúť. Sám už na sklonku života nemal dosť síl daný sľub zrealizovať, a tak poprosil Hanu Zelinovú. Všetky diela Hany Zelinovej vzbudzujú značný čitateľský ohlas. Autorka svojou tvorbou trvalo dokazuje svoju schopnosť upútať osobitým svetom čitateľsky príťažlivého príbehu, ktorý je umocnený dômyselnou kompozíciou a atraktívnym sujetom. Zmysel pre rozvíjanie zložitého príbehu s prvkami tajomstva sa uplatnil aj v ságe mikulášskych garbiarov (Hodvábna cesta, Smäd, Kľukatý let motýľa). Románom Smäd nadväzuje autorka na predchádzajúcu Hodvábnu cestu a vracia sa ešte raz ku garbiarskym tradíciám na Liptove. Johann–Ján, ktorého sme opustili v polovici 50. rokov minulého storočia, spomína pri oslavách svojej sedemdesiatky na uplynulý čas a na prežité udalosti. Vidí svoj život kriticky, bez sentimentality stareckého veku, preto môže s postupujúcim dňom dôjsť k poznaniu, že sa nedajú za deň napraviť ani peniazmi zaplatiť krivdy, ktoré človek vedome aj nevedomky popáchal. A v románe Kľukatý let motýla autorka dokresluje osud Johanna–Jána Román slovenskej autorky zavedie čitateľov do polovice 19. storočia. Pútavý a pestrý dej sa odvíja v dvoch rovinách: v kaštieli – kúrii bohatej Želmíry a v garbiarskych dielňach mikulášskych cechových majstrov. Obidve dejové línie spája postava hrdinu Johanna, ktorý prišiel do rodného kraja matky na skusy. Autorka opisuje životné osudy tohto garbiarskeho tovariša a zároveň prostredie a atmosféru na Slovensku v tomto čase...
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
277723
Názov
Garbiarska sága
EAN/ISBN
9788071405009
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Hana Zelinová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/08
Rozsah
736
Rozmer
155×210
Hmotnosť
0,80
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Garbiarska sága zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.