Kniha o dobre+Kniha o pastierovi KOMPLET

Kniha o dobre+Kniha o pastierovi KOMPLET - Joann Davisová
Katalógové číslo: 276726 viac »
14,04

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

: Kniha o dobre+Kniha o pastierovi KOMPLET

Kniha o pastierovi Keď sa na istej americkej farme vo Vermonte našla stará kniha v cudzom jazyku a dostala sa do rúk odborníkom na rôznych univerzitách, trvalo im takmer rok, kým ju preložili a jej výslednú podobu redaktorsky upravila spisovateľka Jonan Davisová. Ide o príbeh známej kresťanskej modlitby pripisovanej svätému Františkovi z Assisi a známeho gospelu, ktorý sa spieva v anglofónnych krajinách. Hrdinami príbehu sú pastier Jošua, bývalá otrokyňa Alžbeta a malý chlapec Dávid. Príbeh o pastierovi sa začína na trhovisku, kde chlapca bil otec. Pastierovi prišlo chlapca ľúto, zastal sa ho, a keď ho otec vyhodil z domu, prichýlil ho. Pastier sa potuloval po krajine a chlapec ho nasledoval. Zakrátko sa k nim pridala aj Alžbeta, bývalá otrokyňa, ktorej starý otec rozpovedal príbeh o „novej ceste“. Pastiera jej rozprávanie zaujalo a všetci traja sa vybrali hľadať novú cestu. Cestou postupne stretli Rozprávača, Lekárnika a Slepca. Všetci traja im rozpovedali príbehy plné podobenstiev, obrazov, mravných ponaučení. Kniha o dobre Táto kniha nadväzuje na Knihu o pastierovi. Stretávame sa tu opäť s postavami z pastierskeho príbehu, no prevláda posolstvo rozprávania o pôrodnej babici Alžbete a o jej ceste k odhaleniu základných životných právd. Okolnosti súvisiace s Knihou o dobre sú zvláštne, dokonca tajomné. Keď do Dorsetu v štáte Vermont prišla zásielka z antikvariátu Reinhold Berg, ktorý sídli vo Frankfurte nad Mohanom (SRN), príjemkyňa zistila, že v obálke je vzácna kniha a k nej záhadná poznámka. Prekladom sa jej obsah pretransformoval do Knihy o dobre, nadčasového príbehu plného životných ponaučení. Podobenstvá, alegórie a kréda sa tu prelínajú a spoločne vyznievajú do poznania, že dobro, pravda a láska nikdy nevysychajú. Z anglického originálu The Well That Never Runs Dry (HarperCollins Publishers, New York) preložila Jana Kantorová-Báliková
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
276726
Názov
Kniha o dobre+Kniha o pastierovi KOMPLET
EAN/ISBN
0800428
Autor
Joann Davisová
Rozmer
186×132×33 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kniha o dobre+Kniha o pastierovi KOMPLET zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.