Tiché dívky

Erik Rickstad

CZE Česky HOST2016/10

Kniha: Tiché dívky - Erik Rickstad
Katalógové číslo: 270777 viac »
Ušetríte až 4,05 € z bežnej ceny 19,19
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,14
Doručenie viac ako 18 dní
U dodávateľa

Kniha: Tiché dívky

Provokativní, ambiciózní a nezapomenutelný příběh si zamilují čtenáři Iana Rankina, Joa Nesboho a Grega Ilese Frank Rath si myslel, že když odevzdal odznak detektiva, vraždami už se nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Pak se ale u silnice najde opuštěné auto a zdá se, že nádherná mladá dívka, která ho vlastnila, zmizela beze stopy. Vyšetřování Rathovi odhalí ty nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy s tajemstvím mizejí jedna za druhou, Ratha trápí jeho násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v těch nejmenších, zdánlivě idylických městečkách — a nikdo není v bezpečí.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
270777
Názov
Tiché dívky
EAN/ISBN
9788074917745
Forma
Viazaná
Autor
Erik Rickstad
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/10
Rozsah
430
Rozmer
206×140×33 mm
Hmotnosť
0,48
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Doručenie viac ako 18 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
09.03.2017 22:44:55

Americký spisovateľ Erick Rickstad sa naozaj priblížil štýlom písania k severskej európskej krimi (je to napísané aj na prebale knihy). Dej sa rozvíja postupne, stupňuje sa a graduje. Hlavným hrdinom je bývalý policajt Frank Rath, ktorého hnevá celý systém spravodlivosti, ktorý je slepý a hluchý k obetiam a poškodeným. „Během prvních dvou let, kdy pracoval jako detektiv, Rath zjistil, že jeho představa o spravedlnosti byla značně iluzórní.“Je na voľnej nohe a robí súkromné očko, ale jeho vzťahy s bývalými kolegami sú stále rovnaké. Využívajú jeho schopnosti a skúsenosti tam, kde polícia nemôže konať. A stále chcú, aby sa medzi nich vrátil. Frank si so sebou nesie od mladosti traumatický zážitok. Zavraždili jeho sestru aj s mužom a on ich našiel. Stal sa tak otcom pre svoju neter Ráchel a sám ju vychovával od 7. mesiacov. Ráchel je už veľká, odišla študovať na vysokú školu, Frank zostal doma sám, neustále ho trápia bolesti chrbta. V meste kde žije, zmizne dievča. Opäť pomáha policajtom s vyšetrovaním. Veľmi dobre sa dopĺňajú, tam kde policajtov brzdí zákon nastúpi on. Zmiznuté dievča spoja s ďalšími zmiznutými dievčatami z minulosti snažia sa nájsť medzi nimi spojenie. Dlho sa im to nedarí. V tomto čase práv prepúšťajú na slobodu „za dobré správanie“ aj vraha jeho sestry. To všetko na Franka doľahne. Keď začnú prichádzať na stopu zmiznutým dievčatám, stratí sa aj Ráchel. Frank ju zúfalo hľadá. Kde vlastne skončili zmiznuté dievčatá? Pravda je omračujúca. A riešenie treba hľadať v minulosti. Franka však čaká na konci ešte jeden úder, ktorý je prekvapujúci a nečakaný aj pre čitateľa. Veľmi sa mi páčila postava hlavného hrdinu. Žiadny akčný chlap, čo sa bije a strieľa na počkanie. Ale bystrý chlap, ktorému to páli, starostlivý otec, ktorého trápia bolesti chrbta a prázdnota, ktorá zostala v dome po odchode Ráchel. Ťažko sa vysporiadava s myšlienkou, že už je dospelá a nepotrebuje ho a má priateľa. Zaujímavé sú v knihe aj pasáže, kde sa píše o systéme, ktorý má trestať neprávosť a pritom ...“systém necháva běžet zrůdy jen kvůli tomu, že byly hodné“. Výborné čítanie, odporúčam.