Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici

Daniela Bednářová

SVK Slovensky 2016/04

Kniha: Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici - Daniela Bednářová
Katalógové číslo: 269523 viac »
Ušetríte až 1,50 € z bežnej ceny 13,50
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,00
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici

História moru a vzniku jednej z najkrajších barokových pamiatok na Slovensku.

Kniha podáva sumárny prehľad historických udalostí a faktov, ktoré mali vplyv na vznik morového stĺpa v Kremnici.

Kapitola - Kremnica, morový rok 1710 ozrejmuje udalosti a život obyvateľov mesta počas morových dní a opatreniam, ktoré mali viesť k likvidácii moru. Cielene písaná v štýle beletrie, aby zaviedla čitateľa do Kremnice v roku 1710.

Kapitola - Mor v Európe je zameraná na obdobie, kedy 400 rokov postihovala Európu morová epidémia, faktorom, ktoré prispeli k jej vzniku, zavlečeniu a šíreniu epidémie, prejavmi tejto choroby, liečebným praktikám lekárov.

Kapitola - Morové epidémie a umenie baroka sa venuje obdobiu umenia baroka, prostredníctvom ktorého sa cirkev snaží znovu získať stratených veriacich. Neznalosť pravej príčiny šírenia epidémií moru viedla k zosilneniu kresťanského učenia. Náboženská podstata barokového umenia sa prejavila aj pri vzniku jedinečných votívnych barokových pamiatok - morových stĺpov.

Kapitola - Morový stĺp v Kremnici podáva kompletné informácie o vzniku jednej z najvýznamnejších barokových pamiatok svojho druhu na Slovensku, morového stĺpa sv. Trojice v Kremnici. Rovnako tak približuje autorov - sochárov nového diela a ich pôvod.

Kapitola - Ikonografia stĺpa vysvetľuje ikonografický rozbor diela, poslanie stĺpa zobrazené v ikonografii pamiatky.

Kapitola - Reštaurovanie morového stĺpa zaznamenáva reštaurátorské zásahy a spôsoby reštaurovania barokového diela, ktoré boli na ňom nutné uskutočniť presne v časových súvislostiach a postupnosti. Najväčšiu pozornosť venuje poslednému reštaurátorskému zásahu, ktorý bol jedným z najnáročnejších, nakoľko bola prvoradá úloha zachovať barokové originály, ako aj kópie z 19. storočia. Zaoberá sa osudom barokových originálov a vytvorením lapidária, kde sú prezentované na patričnej úrovni, ktorá im prislúcha a prináleží.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
269523
Názov
Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici
EAN/ISBN
9788097209827
Forma
Brožovaná
Autor
Daniela Bednářová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/04
Rozsah
201
Rozmer
148×210
Hmotnosť
0,27
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.