Slovensko a Slováci vo víre druhej svetovej vojny

Peter Kralčák

SVK Slovensky 2015

Kniha: Slovensko a Slováci vo víre druhej svetovej vojny - Peter Kralčák
Katalógové číslo: 265476 viac »
17,69

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Slovensko a Slováci vo víre druhej svetovej vojny

Ďalším príspevkom k popularizácii najnovších poznatkov slovenskej vojenskej historiografie je i práca päťčlenného autorského kolektívu, ktorého cieľom je osloviť čo najširší okruh čitateľov, a najmä laickej verejnosti priblížiť všetky dôležité aspekty vojenských dejín Slovenska a Slovákov v rokoch 1939 – 1945. Autori sa zamerali predovšetkým na vývoj ozbrojených síl na území Slovenska v kontexte vnútro- a zahraničnopolitického vývoja, na nasadenie slovenskej armády na frontoch druhej svetovej vojny, formovanie a vývoj čs. zahraničného vojenského odboja a pôsobenie Slovákov, na domáci vojenský odboj a ozbrojený zápas na Slovensku v rokoch 1944 – 1945, bojové operácie pri oslobodzovaní Slovenska, situáciu na oslobodenom území a dôsledky vojny – obete, vojnové škody, bipolarizácia spoločnosti. Publikácia je prehľadne štrukturovaná a každá dôležitá udalosť, osobnosť či vývoj situácie a jej dôsledky sú dokumentované bohatým obrazovým materiálom – dobovými fotografiami, plagátmi, letákmi, autentickými dokumentmi, mapkami, náčrtmi, prehľadovými tabuľkami, ako aj miniatúrami vyznamenaní, odznakov, zástav a pod. V závere publikácie sú polstranové životopisné profily významných vojenských osobností daného obdobia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
265476
Názov
Slovensko a Slováci vo víre druhej svetovej vojny
EAN/ISBN
9788097076825
Forma
Pevná
Autor
Peter Kralčák
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015
Rozsah
167
Rozmer
210×297
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovensko a Slováci vo víre druhej svetovej vojny zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.