Szlovákia története (2., bővített kiadás)

Dušan Kováč

KALLIGRAM2011 HUN Maďarsky

Kniha: Szlovákia története (2., bővített kiadás) - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 264859
11,02

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Szlovákia története (2., bővített kiadás)

A jeles szlovák történész, Dušan Kováč könyve előszavában egyértelműen elutasítja a mítoszteremtő ideológusok állásfoglalásait, a mitologizált történelemszemléletet, és kijelenti: „…az ideológustól eltérően minden történésznek törekednie kellene a társadalmi és történelmi igazság megfelelő megismerésére”. A szerző valóban törekedett a történelmi igazság megismerésére. Hogy a magyar olvasó ennek ellenére nem mindig és nem mindenben tud egyetérteni szemléletével, felfogásával, megállapításaival, az nemcsak természetes, hanem hellyel-közzel jogos is. Mert úgy van, ahogy a szerző maga is vallja: „maradnak vitatható értelmezések is”. Ez azonban ne szegje az érdeklődők kedvét: egy más szemlélet, felfogás megismerése mindenképp elősegíti az egyoldalúság veszélyének elkerülését, meggondolásra, érvelésre késztet – ez pedig hozzájárul az ellentétek oldásához, a félreértések tisztázásához. A szlovák olvasók körében is rendkívül népszerű könyv 2001-ben jelent meg először magyarul a Kalligram gondozásában, s hamarosan keresett kiadvánnyá vált. A most megjelenő második kiadás az időközben kiegészített, a közelmúlt történéseit is feldolgozó szlovák kötet magyar változata.
Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
264859
Názov
Szlovákia története (2., bővített kiadás)
EAN/ISBN
9788081014291
Forma
Viazaná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011
Rozsah
456
Rozmer
165×217
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Szlovákia története (2., bővített kiadás) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.