Ready Player One

Hra sa začína

Ernest Cline

SVK Slovensky IKAR2016/06

Kniha: Ready Player One - Hra sa začína - Ernest Cline
Katalógové číslo: 262572 viac »
13,24

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ready Player One

Hra sa začína

V roku 2044 je svet veľmi nehostinné miesto. Minula sa ropa, klíma je zničená, rozšíril sa hladomor, chudoba a choroby.

Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť, kým len chce. Existujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. A rovnako ako ostatní, aj Wade je posadnutý hľadaním zlatého vajca, špeciálneho bonusu, ukrytého v tejto alternatívnej realite. Tvorca OASIS-u James Halliday totiž zomrel bez potomkov a svoje rozprávkové bohatstvo spolu s OASIS-om sa rozhodol darovať človeku, ktorý rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore.

Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky. Odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení.

Z anglického originálu Ready Player One (Crown Publishers, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Random House, Inc., New York 2011) preložil Miachal Jedinák.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
262572
Názov
Ready Player One
Podnázov
Hra sa začína
EAN/ISBN
9788055147819
Forma
Viazaná
Autor
Ernest Cline
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/06
Rozsah
400
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
01.07.2016 11:53:31

2044 - to vôbec nie je ďaleká budúcnosť, však? A nie je ani taká nereálna, ako v tomto žánri býva zvykom. Ready Player One čitateľom predostiera desivú víziu toho, ako by to jedného dňa skutočne mohlo vyzerať. V knihe sú trefne zachytené aktuálne problémy posunuté na ďalší level (nerovnosť medzi pohlaviami, rozdiely medzi chudobnými a bohatými, prehnaná ochota ľudstva nahradiť realitu tou virtuálnou). Ernest Cline nám ponúka dostatok príležitostí na zamyslenie, špecifickú atmosféru a fascinujúci nápad. Príbeh bol veľmi dobre napísaný a samotný dej bol pútavý a napínavý od začiatku až do konca. Navyše sa autor naozaj nebojí šokovať. Na svoje si prídu i milovníci odkazov na popkultúru - poväčšine sa týkali 80-tych rokov. Ready Player One je jednoducho dobrý príbeh s výborným námetom určený prakticky ktorejkoľvek vekovej skupine. Je pravdepodobné, že z neho nepadnete celkom na zadok, no za prečítanie stojí.