Noc nad Reykjavíkem

Arnaldur Indridason

CZE Česky MOBA2016/03

Kniha: Noc nad Reykjavíkem - Arnaldur Indridason
Katalógové číslo: 262294 viac »
14,61

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Noc nad Reykjavíkem

Během jednoho víkendu je v rybníku na kraji města nalezen utopený bezdomovec a beze stopy zmizí mladá žena. Oba případy nedopřávají Erlendurovi klidu. Začíná tedy pátrat na vlastní pěst... V tomto kriminálním románu islandského bestsellerového autora vyšetřuje mladý Erlendur Sveinsson svůj první případ. Erlendur je u policie úplným nováčkem a jako pochůzkář slouží v ulicích Reykjavíku. Jeden z nejlepších románů Arnaldura Indri?asona. Příběh je perfektně vystavěný, případy obou vražd se mistrovsky proplétají.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
262294
Názov
Noc nad Reykjavíkem
EAN/ISBN
9788024369587
Forma
Viazaná
Autor
Arnaldur Indridason
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/03
Edícia
Severská krimi
Rozsah
264
Rozmer
133×210
Hmotnosť
0,39
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 2 z 5
01.06.2016 21:57:52

Táto kniha sa mi nečítala dobre. Na môj vkus mala veľmi pomalé tempo, také zaspaté. Pripomínala mi niekdajšie detektívky, ktoré boli hlavne o rozmýšľaní a dedukovaní, mravenčej práci- ale tu to nebola veľmi dobrá kombinácia. Hlavnou postavou je policajt Erlendur, ktorý je obyčajným pochôdzkárom, ale rieši aj dopravné nehody. Je veľmi zvláštny, uzavretý, nepozerá televízor, zato číta a fanaticky zbiera príbehy o ľuďoch, ktorí prežili v extrémnych podmienkach. Má rád prechádzky nočným Reykjavikom, preto mu vyhovujú nočné služby, ženy ho veľmi nezaujímajú- vzťah, ktorý má sa pomaly ani nedá nazvať vzťahom, nemá rodinu. Pri svojej práci pozná jedného bezdomovca, ktorý býva v teplovode. A bol to práve on, keď ich hliadku zavolali k mŕtvemu bezdomovcovi, ktorý sa utopil v malom jazierku. Samozrejme bol to bezdomovec, ktorého poznal. Neuspokojil sa s tým, že sa utopil. Podľa toho, čo o ňom vedel, mu to s ním nešlo dokopy. Začína vyšetrovať na vlastnú päsť, chodí po meste a pýta sa ľudí. Pohybuje sa medzi bezdomovcami, dostane sa aj do teplovodu, kde bezdomovec býval. Tam nájde ženskú náušnicu, ktorú však neodovzdá kriminalistom, ktorí to vyšetrujú. Tí to majú za uzatvorený prípad opitého bezdomovca, ktorý sa utopil. Oni vlastne prípad uzatvorili hneď na začiatku. Erlendur popri vyšetrovaní smrti bezdomovca narazí aj na zmiznutú ženu, ktorú tiež policajti veľmi nehľadajú. Vysvetľujú to tým, že utiekla od muža a teraz si niekde užíva. Jeho precíznosť, neústupčivosť a zmysel pre spravodlivosť ho privedú medzi bezdomovcov a stretne sa s ľuďmi, ktorí sú na dne, ale stretne sa aj s ľuďmi, ktorí sú na opačnej strane spoločenského rebríčka. Prípad však vyrieši, čo si všimnú u kriminálnej polície a ponúknu mu robotu. Jeho súkromný, pokojný život však zažije obrovské zemetrasenie, ktoré rozbije jeho pokojný povrch. V knihe som sa dočítala jednu zaujímavú vec – na Islande je box zakázaný. Inak mi dosť prekážalo, že spisovateľ neustále spomínal pomenovania ulíc, križovatiek a štvrtí v Reykjaviku, čo bolo teda utrpenie - nevedela som to ani poriadne prečítať (Stóragerᵭi, Hverfisgata...). Z knihy som mala dojem že z 10 Islanďanov 7,5 pije. Dočítala som ju do konca, ale neoslovila ma.