Knižnica na kolesách

David Whitehouse

SVK Slovensky FORTUNA LIBRI2015/09

Kniha: Knižnica na kolesách - David Whitehouse
Katalógové číslo: 255344 viac »
5,23

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Knižnica na kolesách

Dojemné a zároveň tragikomické dobrodružstvo chlapca, ktorý utečie z malého rodného mesta, aby našiel slobodu, priateľstvo, no najmä rodinu.

Bobby Nusku sa cíti osamelý. Noci trávi archivovaním stôp, ktoré po sebe zanechala jeho matka. So svojím jediným kamarátom Sunnym spriada plány, ako sa ochrániť pred šikanovaním chlapcov na ulici a pred svojím otcom. Keď sa Sunny musí odsťahovať, Bobbyho premkne obava, že už nemá nikoho blízkeho.

Po čase stretne dvoch podobných vydedencov: Rosu, dievčatko s červenou trojkolkou, ktorého postihnutie priťahuje šikanovanie tých istých tyranov, ktorí terorizujú aj jeho, a Val, Rosinu mamu, osamelú rozvedenú ženu, ktorá je zamestnaná ako upratovačka mestskej pojazdnej knižnice. Vznikne medzi nimi hlboké porozumenie, navzájom si vyplnia prázdne miesta v živote.

Puto medzi staršou ženou a chlapcom sa čoskoro stane terčom miestnych klebiet. Val príde o prácu a Bobbyho otec brutálne zbije. Keďže vedia, že ich nečaká nič dobré, rozhodnú sa ujsť aj s Rosou v knižnici na šestnástich kolesách. Trojica podnikne cestu po Anglicku v snahe nájsť lepší život a rodinu, ktorá jej chýba. Celonárodná naháňačka za posádkou knižnice na kolesách je až priveľmi skutočná a hrozí, že ukončí ich inak dokonalý sen.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
255344
Názov
Knižnica na kolesách
EAN/ISBN
9788081424830
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
David Whitehouse
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/09
Edícia
Fortuna Litera
Rozsah
240
Rozmer
140×210 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
1.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
100.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mony 1 z 5
16.09.2016 15:35:51

Knižnica na kolesách ma zaujala vďaka čarovnej obálke a skvelej anotácii. Tešila som sa na ňu ako malá a s obrovskými očami sa do nej pustila. No už prvé vety vo mne spustili alarm, upozorňujúci, že niečo nie je v poriadku a zlepšenie sa nechystá. Úvod bol na čítanie ťažký, veľmi chaotický a keď som sa ním presekala prišiel príbeh, ktorý ma veľmi nudil, odpudzoval, znechutil a hlavne nahneval tými nelogickými situáciami a bezduchými postavami. Celé to bolo ako zlý sen, ktorý sa zmenil v nočnú moru a nebyť pár svetlých chvíľ, ktoré mi dodali akú takú nádej pokračovať v čítaní, vzdala by som to takmer na začiatku a aspoň by som sa vyhla tej spomínanej nočnej more. No dočítala som to a neodporúčam ju nikomu. I keď má každý iný vkus a možno som autora len nepochopila (ale to pochybujem), ale i tak kniha určite nie je pre každého (na čele so mnou) a čitateľský zážitok, či niečo do života, som vážne nepostrehla a musím povedať, že to bola iba strata času. Pre mňa je to najhoršia prečítaná kniha vôbec a môžem len ďakovať tomu, že som ju mala vypožičanú, inak by som si teraz o ňu trieskala hlavu, potom z nej vytrhala stránky a nechala si iba obal knihy ako dekoráciu. Znie to barbarsky, viem, ale v tomto prípade nemám voči tomu žiadne výčitky svedomia.