Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)

Dušan Kováč

SVK Slovensky Orbis Pictus Istropolitana2001

Kniha: Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl) - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 251735 viac »
3,34

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)

Dejepis vytvára a formuje historické vedomie žiakov. Učí ich kriticky pracovať s informáciami a vedie ich k tomu, aby pochopili minulosť aj prítomnosť Slovenska v kontexte svetových dejín. Dejepis 2 – Slovensko v stredoveku a na začiatku novoveku je učebnica pre 7. ročník ZŠ a sekundu osemročných gymnázií. Je rozdelená na 5 častí: Veľká Morava, Slovensko v Uhorsku, Rozkvet Uhorského kráľovstva, V susedstve Turkov, Habsburgovci a Slovensko. Slovensko v stredoveku a na začiatku novoveku je výkladovo-pracovný typ učebnice, ktorý umožňuje učiteľovi synchrónne vyučovať svetové a slovenské dejiny v kombinácii s učebnicou Európa v období stredoveku. Inou možnosťou je samostatná práca s učebnicou v priebehu jedného školského polroka. Autori sa snažili vytvoriť veku primeraný celok vychádzajúci z historických prameňov a obsahujúci opis osobností, udalostí aj vzťahov v časovej následnosti a vo vzájomných väzbách. Žiaci v nej nájdu poznatky o 900-ročnom vývoji Slovenska, či už v rámci Veľkej Moravy (spor Pribinu a Mojmíra, misia Konštantína a Metoda, rozmach za vlády Svätopluka, príchod starých Maďarov), alebo v kontexte dejín Uhorska (založenie štátu Štefanom I., vpády Tatárov, vláda Anjuovcov, Žigmunda Luxemburského či Mateja Korvína, bitka pri Moháči, turecké panstvo, šľachtické povstania v 17. storočí, szatmársky mier). Niektoré kapitoly približujú nepolitické úseky z histórie Slovenska (napr. Hradiská a hrady, Osídľovanie Slovenska a zlatonosná horúčka, Bratislava – hlavné a korunovačné mesto, Chlieb náš každodenný, Humanizmus a renesancia na Slovensku). Učebnica sa člení na tematické dvojstrany. Na párnej strane sú dôležité dátumy s vysvetlením a základný výkladový text. Na okraji nájdete opakovaciu rubriku Skúste si spomenúť a motivačnú Malú galériu osobností, kultúry či erbov. Nepárna strana obsahuje reprodukcie, kresby, mapy či rekonštrukcie stavieb spolu s pracovnými, motivačnými a vedomostnými rubrikami ako O čom rozprávajú staré listiny (kroniky), Ako nás videl vzdialený cudzinec, Bude vás zaujímať, Premýšľame, diskutujeme či Do slovníčka. Súčasťou učebnice sú dve opakovacie dvojstrany Čo sme sa naučili. Učebnica je schválená Ministerstvom školstva SR.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
251735
Názov
Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)
EAN/ISBN
8071581852
Forma
Brožovaná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2001
Rozsah
72
Rozmer
210×297
Hmotnosť
0,24
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.