Dejepis 3 (Učebnica pre 8. ročník základných škôl)

Dušan Kováč

SVK Slovensky Orbis Pictus Istropolitana2000

Kniha: Dejepis 3 (Učebnica pre 8. ročník základných škôl) - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 251702 viac »
3,34

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejepis 3 (Učebnica pre 8. ročník základných škôl)

Dejepis 3 – Slovensko na prahu nového veku je učebnica pre 8. ročník ZŠ a terciu osemročných gymnázií. Je rozdelená na 5 častí: Vek osvietenstva, Slovensko v pohybe, Slovenská jar, Čas nádejí a sklamaní, Nové storočie. Slovensko na prahu nového veku je výkladovo-pracovný typ učebnice. Učitelia s ňou môžu pracovať synchrónne v kombinácii s učebnicou Na prahu moderného sveta, alebo samostatne v priebehu jedného školského polroka. Autori koncipovali učebnicu ako ucelený celok historických udalostí, osobností a vzťahov v časovej následnosti a vo vzájomných súvislostiach. Súčasne je oproti minulosti kladený väčší dôraz na vývoj Slovenska v kontexte stredoeurópskych dejín. Učebnica predstavuje žiakom nielen politickú históriu od vlády Karola VI. (začiatok 18. storočia), cez panovanie Márie Terézie, mocenský vplyv Napoleona, povstanie v roku 1848, vznik Rakúsko-Uhorska až po udalosti v Černovej roku 1907, ale aj ekonomické či kultúrne dejiny Slovenska. Veľký priestor patrí historickému procesu národného sebauvedomovania Slovákov. Žiaci sa oboznámia s významnými slovenskými vedcami, národnými buditeľmi, so životom slovenských roľníkov či s uzákonením spisovnej slovenčiny, so Žiadosťami slovenského národa a Memorandom slovenského národa, s revolučnými aktivitami v roku 1848, so vznikom Matice slovenskej alebo procesom maďarizácie. Učebnica je rozčlenená na tematické dvojstrany. Na párnej strane je úvod a základný výkladový text. Na okraji je rubrika Skúste si spomenúť a motivačná Malá galéria osobností. V učebnici sú bohato zastúpené ilustrácie, fotografie, reprodukcie a mapy. Na nepárnej strane má svoje nezastupiteľné miesto rubrika O čom rozprávajú staré listiny, využívajúca cielenú prácu s historickými prameňmi. Úplne na záver je rubrika Históriu píšu ľudia, ktorá predstavuje osobnosti v danom časovom kontexte spolu s ich slávnymi výrokmi. Učebnica je schválená Ministerstvom školstva SR.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
251702
Názov
Dejepis 3 (Učebnica pre 8. ročník základných škôl)
EAN/ISBN
807158276X
Forma
Brožovaná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2000
Rozsah
80
Rozmer
210×297
Hmotnosť
0,24
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejepis 3 (Učebnica pre 8. ročník základných škôl) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.