Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)

Dušan Kováč

SVK Slovensky Orbis Pictus Istropolitana2000

Kniha: Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl) - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 251701 viac »
3,34

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)

Dejepis vytvára a formuje historické vedomie žiakov. Učí ich kriticky pracovať s informáciami a vedie ich k tomu, aby pochopili minulosť aj prítomnosť Slovenska v kontexte svetových dejín. Dejepis 2 – Európa v období stredoveku je učebnica pre 7. ročník ZŠ a sekundu osemročných gymnázií. Je rozdelená na 4 časti: Európa v stredoveku, Stredoveká spoločnosť, Slovania v stredoveku a Európa na ceste k novoveku.Európa v období stredoveku je výkladovo-pracovný typ učebnice, ktorý žiakom približuje rozsiahle obdobie európskeho stredoveku. Vychádza z geneticko-chronologického charakteru dejepisného vyučovania a poskytuje ucelený výklad historických udalostí, osobností a vzťahov v časovej následnosti a vo vzájomných väzbách. Učiteľ si môže zvoliť synchrónne vyučovanie slovenských a svetových dejín v kombinácii s učebnicou Slovensko v stredoveku a na začiatku novoveku, alebo samostatnú prácu s učebnicou počas jedného školského polroka. Učebnica obsahuje súbor historických prameňov a s nimi spojených úloh. Žiaci v nej nájdu informácie o rozpade Franskej ríše, vpádoch Vikingov, rozvoji pápežskej moci a križiackych výpravách či charaktere stredovekej spoločnosti. Ďalej môžu sledovať historický vývoj Kyjevskej Rusi, Čechov, Poliakov a Južných Slovanov, ako aj smerovanie stredovekej Európy k novoveku zásluhou nových objavov (kníhtlač, heliocentrická sústava planét, objavenie a dobytie Ameriky, oboplávanie Zeme) a zmien v myslení ľudí (renesancia, reformácia). Európa v období stredoveku sa člení na tematické dvojstrany. Žiaci sú uvedení do historického kontextu témy v krátkom úvode. Na párnej strane sa nachádza základný text napísaný veku primeranou formou. Na nepárnej strane a na okrajoch strán sú motivačné, pracovné a vedomostné rubriky: Malá galéria… (panovníkov, osobností, pápežov, cestovateľov), O čom rozprávajú staré listiny, Bude vás zaujímať, Z knižnice či Premýšľajme, diskutujme. Súčasťou učebnice sú aj dve opakovacie dvojstrany Čo sme sa naučili. Významným prvkom sú obrázky, reprodukcie, mapy, grafy a kresby, ktoré rozčleňujú učebnicu do prehľadných celkov. Učebnica je schválená Ministerstvom školstva SR.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
251701
Názov
Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl)
EAN/ISBN
8071582751
Forma
Brožovaná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2000
Rozsah
64
Rozmer
210×297
Hmotnosť
0,21
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejepis 2 (Učebnica pre 7. ročník základných škôl) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.