Ako chytiť ruského špióna

Naveed Jamali, Ellis Henican

SVK Slovensky IKAR2016/03

Kniha: Ako chytiť ruského špióna - Naveed Jamali, Ellis Henican
Napínavé špionážne dobrodružstvo
Katalógové číslo: 245564 viac »
Akcia: Ani euro
Ani euro
Zľava! Akcia!
Kolekcia titulov: PREKVAPČO

PREKVAPČO

Špeciálna akcia s názvom PR€KVAPČO vás príjemne prekvapí širokou ponukou kvalitných titulov vo veľmi priaznivých cenách. Zistiť viac...
3,00

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ako chytiť ruského špióna

Celé tri roky Naveed Jamali donášal Rusom na Američanov. Vymieňal USB kľúče s tajnými technickými údajmi za obálky s peniazmi, zapredával svoju milovanú vlasť za stolmi v hlučných reštauráciách a na tichých parkoviskách. Alebo si to aspoň Rusi mysleli. V skutočnosti bol tento mladý americký civilista dvojitým agentom a v utajení pracoval pre FBI. Studená vojna sa neskončila. Len sa zdokonalili technológie.

Ako chytiť ruského špióna je jedinečný príbeh o tom, ako nevinné dobrodružstvo jedného zanieteného mladíka prerástlo do skutočnej operácie americkej kontrarozviedky. Dovtedy nemal so špionážou nijaké skúsenosti. Všetko, čo vedel o práci v utajení, pochytil z televíznych seriálov či repríz kultových špionážnych filmov. Napriek tomu v úsilí získať skúsenosti potrebné na prijatie do dôstojníckeho programu amerického námorníctva presvedčil Rusov aj FBI, že sa mu dá veriť. S využitím šarmu, ľstivosti aj za obrovskej dávky naivity bol nielen vyrovnaným súperom veterána ruskej rozviedky, ktorého úlohou bolo lákať nových spolupracovníkov na americkej pôde, ale nakoniec prešiel cez rozum jemu aj jeho nadmieru zvedavým nadriadeným. Popritom sa Jamalimu a agentom z FBI podarilo poodkryť špionážnu činnosť ruskej misie pri Organizácii spojených národov v New Yorku a zaznamenať pre Spojené štáty dôležité body v rastúcom napätí medzi Washingtonom a Moskvou.

Naveed Jamali prináša čitateľom napínavé dobrodružstvo dvojitého agenta so všetkými jeho osobitými detailmi – od šifrovaných signálov na inzertnom portáli až po lásku ruského agenta ku kuracím krídelkám. Strhujúco zábavné rozprávanie má spád filmu a senzačnosť večerných správ. Ako chytiť ruského špióna, príbeh o výzvednej službe, ktorý sa naozaj stal, vyšiel knižne v desiatke krajín a spoločnosť 20th Century Fox už kúpila práva na filmové spracovanie.

Z anglického originálu How To Catch a Russian Spy (Scribner, aj imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2015) preložil Milan Kopecký.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
245564
Názov
Ako chytiť ruského špióna
EAN/ISBN
9788055144504
Forma
Viazaná
Autor
Naveed Jamali, Ellis Henican
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/03
Rozsah
328
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako chytiť ruského špióna zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.