Veľké malé klamstvá

Rodinné hriechy ukryté pred očami verejnosti

Liane Moriartyová

SVK Slovensky IKAR2015/08

Kniha: Veľké malé klamstvá - Rodinné hriechy ukryté pred očami verejnosti - Liane Moriartyová
Katalógové číslo: 242128 viac »
3,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Veľké malé klamstvá

Rodinné hriechy ukryté pred očami verejnosti

Na malebnom Pirriweeskom polostrove sídli iba jedna základná škola a tá musí prijať deti z rôznych spoločenských vrstiev. Bohaté, panovačné mamičky sa tak stretávajú s chudobnejšími, nenápadnými ženami.

Jednou zo sivých myšiek je aj slobodná matka Jane, ktorá má čo robiť, aby vyžila. Jane sa na polostrov prisťahovala len nedávno, a hoci škola sa ani poriadne nezačala, už sa dostala do problémov. Janinho syna Ziggyho obvinia z napadnutia spolužiačky. Matka synovi verí, že čin nespáchal, ale v kútiku duše ju zožierajú pochybnosti. Má na to vážny dôvod. Pomocnú ruku jej podajú dve nové priateľky. Jednou z nich je bohatá kráska Celeste, druhou Madeliade, čerstvá štyridsiatnička, s ktorou sa neradno zahrávať.

Postupne sa dozvedáme, že každá rodina má svoje tajomstvá a že šikanovanie sa nedeje iba v škole, ale aj doma. Autorka len pomaličky odhaľuje osudy hrdiniek, ktorým ani zďaleka nie je čo závidieť. Rozprávkový život niečo stojí a tragédia je len otázkou času.

Román Veľké malé klamstvá je zaujímavou výpoveďou o exmanželoch a druhých manželkách, o matkách a dcérach, škandáloch na školských dvoroch a nebezpečných malých klamstvách, ktoré si hovoríme, aby sme prežili.

Z anglického originálu Big Little Lies (Macmillan, Sydney 2014) preložila Tamara Chovanová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
242128
Názov
Veľké malé klamstvá
Podnázov
Rodinné hriechy ukryté pred očami verejnosti
EAN/ISBN
9788055143828
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Liane Moriartyová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/08
Rozsah
44
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
26.08.2015 13:37:08

Veľké malé klamstvá v sebe skrývajú prepracovaný a výborne napísaný príbeh, v ktorom je oveľa viac, než by ste čakali. Tajomstvá, hádky, bežné rodinné problémy, závažné problémy... A to všetko v podaní skúsenej spisovateľky. Liane dokáže bez námahy navodiť tú správnu atmosféru a verne zachytáva ľudskú povahu - jej kladné aj záporné odtiene. V príbehu striedavo sledujeme osudy hlavných hrdiniek, ktoré postupne smerujú k jednému dňu a pomedzi to sú vsunuté neurčité komentáre osôb k danej udalosti z novinového článku. Väčšiu časť knihy teda viete iba to, že sa na kvízovom večierku niečo stalo, netušíte však čo alebo komu, hľadáte súvislosti, hádate... A pomedzi to si užívate kopu rôznych situácií z každodenného života troch úplne rozdielnych žien. Napriek tomu, že kniha nebola vyslovene napínavá, nenudila som sa pri nej. V istom bode som sa začínala pýtať, kedy už dôjde na to veľké odhalenie a či toho naťahovania nie je priveľa, ibaže potom som sa konečne dočkala a zmohla som sa len na nemý úžas. Tá chvíľa, keď všetko začalo dávať zmysel a zapadla do seba tisícka malých drobností, bola skrátka úžasná. Knihu vám s čistým svedomím odporúčam a udeľujem jej 4 hviezdičky.


Katka 5 z 5
05.11.2016 11:36:03

Bola to dlhá cesta k tejto autorke. Na slovenský knižný trh prišla s kráľovským ohlasom medzi beletriou, kedy knihou Manželovo tajomstvo zožala veľký úspech a pravdepodobne už vtedy si ju mnohí čitatelia zapísali na svoj zoznam TOP spisovateľov, no cestu k môjmu srdcu si našla až o niekoľko rokov neskôr. Veľké malé klamstvá boli mojou prvou knihou od Liane Moriarty. Počas pomalého čítania prvých kapitol sa u mňa striedali pocity, kedy som mala pocit, že knihu odložím, a kedy som prekvapená zaujímavými poznatkami či myšlienkami, ktoré boli predtuchou tak úžasného príbehu nadvihla obočie a čítala ďalej. Sledujeme chronologicky dej striedavo rozprávaný z pohľadu troch žien – plachou Jane, ktorá sa prisťahovala do mestečka Pirriwee a snaží sa vyliečiť z traumy spôsobenej nepríjemným sexuálnym zážitkom, energickou Madeline, ktorej ústa sa snáď nikdy nezavrú („buď ju milujete ale nenávidíte“) a nádhernou, no tichou Celeste, ktorej zdanlivo dokonalý život a vzťah s manželom, je oveľa temnejší než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Dej je pretkávaný výpoveďami obyvateľov Pirriwee, rozprávajúcich o tragickej udalosti končiacej smrťou, ktorá sa odohrala v jeden osudný večer, ku ktorému po celú dobu spejeme. Napriek ťažkým, nepríjemným témam akým sa v tejto knihe Liane Moriartyová venuje je kniha písaná veľmi jemným jazykom. Nájdeme tu romantiku, humor, napätie, no tiež i tak krásne a trefné myšlienky až mi miestami prešiel chlad po tele. Kniha je veľmi autentická, kvôli realistickým postavám a dokonale prepracovanou psychológiou; zachytáva ich každodenné životy – žien, ktoré každý deň stretávate vo svojom živote, ktoré by pokojne mohli byť Vašimi dobrými priateľkami. Stretávajú sa s bežnými ľudskými starosťami, ktoré prinášajú deti, škola, vzťahy – priateľské i manželské, pocitmi ako hnev, beznádej, smútok či radosť, ktoré sa na moment objavia a vzápätí sú preč. Moriaryová v tejto knihe nádherne zachytáva životy ľudí ako sme my, vytvára z našej prirodzenosti, z našich pocitov, emócií či myšlienok skvostné literárne dielo, ktoré doslova pohládza dušu. Bola som prekvapená ako nádherne na mňa kniha zapôsobila, bola to čistá terapia asi ako keď hovoríte s dôvernou osobou a vaše srdce sa slovami preleje von. Bol to rozhovor s Liane, haha, so skvelou spisovateľkou, bravúrnou rozprávačkou a priateľkou „na diaľku“, ktorá si týmto dielom získala moje srdce.