Adaptácia

Miroslava Varáčková

SVK Slovensky SLOVART2015/03

Kniha: Adaptácia - Miroslava Varáčková
Katalógové číslo: 241144 viac »
Ušetríte až 2,53 € z bežnej ceny 11,95
A navyše získate 9 vernostných bodov
9,42
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Adaptácia

Dystopická verzia budúcnosti v najnovšom románe Miroslavy Varáčkovej Adaptácia, má až odstrašujúco blízko k realite, ktorá nám môže zaklopať na dvere už zajtra.

Zoya mala všetko: domov, rodinu, kamarátov. A potom ľudstvo zdecimovali epidémie a vojny. Teraz nemá nikoho: ani rodinu, ani kamarátov, ani priateľa. Prišla aj o domov. No prispôsobila sa. Vpred ju poháňa len mapa a nádej, že ju dovedie do posledného útočiska na Zemi.
Ľudia skúšaní vojnou i chorobami sa tiež adaptovali na nový svet - bojujú o každú minútu života. A osamelé dievča putujúce neznámou krajinou predstavuje priľahkú korisť. Keď Zoyi pomôže neznámy Simon, poruší tým krehkú rovnováhu povojnového spoločenstva, za čo musí zaplatiť životom. A tak sa Zoya, Simon a jeho malá sestra vydávajú naprieč zdevastovanou krajinou s nádejou, že ich mapa po jej mŕtvom priateľovi naozaj dovedie pred brány mesta, kde ešte vládne ľudskosť. Teda, mala by...

Desiata jubilejná kniha Miroslavy Varáčkovej, jednej z najúspešnejších a najčítanejších slovenských autoriek pre mladých, opäť hľadí do postapokalyptickej budúcnosti. Jej prvá dystópia Prežila som svet patrí dodnes medzi čitateľmi najobľúbenejší a zároveň jej najlepšie hodnotený román.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
241144
Názov
Adaptácia
EAN/ISBN
9788055613222
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Miroslava Varáčková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/03
Rozsah
264
Rozmer
130×210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
300.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

barjag 5 z 5
11.05.2015 09:39:01

Opäť vynikajúca dystopia, ktorá zaujala nielen námetom a spracovaním, ale tiež uveriteľnými postavami, dejom a vývojom spejúcim k nečakaným zvieraťom, udalostiam a rorozuzleniu. Autorka presvedčila, že dystopickým svet je pre ňu to pravé orechové a môže sa rovnať zahraničným knihám. Za mňa môžem len odporučiť!


Lucia 2 z 5
12.11.2015 19:19:46

Ešte šťastie, že som si knihu požičala z knižnice a nekúpila. Knižka je skvelá tak pre -násťročné čitateĺky a nie pre osoby 18 Týmto nechcem nikoho uraziť, naopak, je skvelé, keď mládež číta. Pri knihe som si však uvedomila, že nie som 15-ročná "čajočka" Čo je však tiež škoda :-( Ako prvé ma oslovila originálna obálka, skvelé recenzie a žáner. S tými recenziami som sa teda riadne sekla......... Ale, nevadí. Dobrý príbeh, preťažený častými,zmatenými a zbytočnými vnútornými dialógmi. Ani rozhovory medzi postavami v knihe neboli žiadna sláva. Boj o prežitie dosť pokryvkával. Aj keď na druhej strane, taký balíček prežitia nie je zlý nápad. Veď v dnešnej šialenej dobe občianskych vojen, utečeneckej krízy vobec nevieme, do čoho sa možeme prebudiť zajtra ráno.........


Fantasy-svet.net 5 z 5
18.11.2015 19:21:53

Hlavnú hrdinku som si veľmi rýchlo obľúbila a ľahko som sa s ňou dokázala stotožniť. Jej myšlienkové pochody a názory na niektoré veci často odrážali moje vlastné, možno preto to bolo pre mňa také jednoduché. Najviac sa mi na nej páčilo, že síce mala strach, no napriek tomu bola odhodlaná ísť ďalej, bojovať za to, čomu verila a nevzdať sa a hlavne nedať ho najavo. Čo sa týka samotného deja, aj ten ponúkol niekoľko prekvapení a so záverom som spokojná, hoci mám pocit, že jedna vec zostala nevyriešená. No, ako povedala Mirka, rada necháva niečo aj na fantázii čitateľov. :) Na záver snáď len toľko, že Adaptácia by sa kľudne mohla zaradiť medzi známe a obľúbené dystópie, pretože dosahuje ich úroveň a kvalitu. Rozhodne odporúčam všetkým, ktorým sa páčili či už Hry o život, Divergencia, Penryn a koniec sveta alebo Krvavá cesta. (Ella / Fantasy-svet.net)