Železná skúška

Cassandra Clare Holly Black

SVK Slovensky IKAR2015/05

Kniha: Železná skúška - Cassandra Clare, Holly Black
Katalógové číslo: 238996 viac »
Séria kníh: Magistérium
Magistérium
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Železná skúška

Dvanásťročný Callum Hunt odmalička vie, že ak by sa niekedy zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Keď dostane pozvánku na vstupnú „železnú“ skúšku do magistéria, tajomnej čarodejníckej školy, rozhodne sa za každú cenu neuspieť. Lenže majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. A tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou. Žiakov tu učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti. Call sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.

Železná skúška je prvá kniha z celosvetovo úspešnej série Magistérium.

Z anglického originálu The Iron Trial (Scholastic Press, an imprint of Scholastic Inc., New York 2014) preložil Michal Jedinák.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
238996
Názov
Železná skúška
EAN/ISBN
9788055143163
Forma
Paperback
Autor
Cassandra Clare, Holly Black
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/05
Rozsah
280
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,30
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Dominik 4 z 5
31.05.2015 12:29:50

Novodobý Harry Potter a magický svet kúziel a čarov? Cassandru Clare som doposiaľ poznal iba ako autorku série Nástroje smrteľníkov a síce boli všetci navôkol sériou ohromení a mne sa páčila tiež, nepovažoval som ju za niečo výnimočné. Keď som sa ale dozvedel o Železnej skúške, zaujala ma predstava čarodejníckeho sveta, Harryho Pottera a príbehov, s ktorými som vyrastal. Páčilo sa mi, že autorky dokázali vytvoriť reálnu atmosféru príbehu a detailne vykreslili jeho prostredie. Hoci by ste mohli v knihe nájsť zopár hluchých miest, v druhej polovici sa stal príbeh dynamickejším a akčnejším. Ťažko povedať, či prídu Magistériu na chuť všetci fanúšikovia Nástrojov smrteľníkov. Síce sa môžu spomínané série v niečom podobať, Železná skúška bola špecifickejšia a sám by som ju odporúčal skôr mladším čitateľom (pre ktorých by bol dvanásťročný Callum väčším rovesníkom než pre mňa). Tak či onak si spomínanú knihu prečítajte - či už milovníci mágie, Rokfortu alebo Tieňolovcov zo série Nástroje smrteľníkov. Teším sa na pokračovanie :-)


Ivan 5 z 5
16.09.2018 14:59:37

fantastická kniha odporucam