Muž menom Ove

Smutnosmiešne rozprávanie o láske, neporiadnych susedoch, kvalitnom náradí a aute značky Saab

Fredrik Backman

SVK Slovensky IKAR2015/06

Kniha: Muž menom Ove - Smutnosmiešne rozprávanie o láske, neporiadnych susedoch, kvalitnom náradí a aute značky Saab - Fredrik Backman
Katalógové číslo: 238511 viac »
Ušetríte až 3,36 € z bežnej ceny 15,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,54
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Muž menom Ove

Smutnosmiešne rozprávanie o láske, neporiadnych susedoch, kvalitnom náradí a aute značky Saab

Ove dovŕšil päťdesiatdeväť rokov. Je to muž pevných zásad, neochvejných princípov a nemenných pravidiel – a večne nevrlý, zatrpknutý frfloš, v ktorom len ťažko odhalíte dobré srdce. Milovaná žena mu umrela, stal sa z neho samotár a pomaly stráca zmysel života. Kedysi býval predsedom spoločenstva vlastníkov domov, ale vystriedali ho už pred niekoľkými rokmi – čo on sám považuje za obyčajný puč. Rozhodne mu to však nezabránilo vykonávať funkciu strážcu poriadku. Samozvaného.

Keď sa do domu naproti prisťahujú mladí hluční susedia a namiesto pozdravu sa im len tak mimochodom podarí nacúvať do Oveho poštovej schránky, a ešte k tomu japonským autom, spustí sa kolotoč nečakaných udalostí. Začína sa príbeh o prekvapujúcom priateľstve, túlavom kocúrovi a najmä o tom, ako sa ľuďom, ktorí sa s Ovem stretnú, zmení život.

Z anglického originálu En man som heter Ove (Bokförlaget Forum, Stockholm 2012) preložila Mária Bratová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
238511
Názov
Muž menom Ove
Podnázov
Smutnosmiešne rozprávanie o láske, neporiadnych su
EAN/ISBN
9788055142869
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Fredrik Backman
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/06
Rozsah
336
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 5 z 5
29.06.2015 16:37:26

Oveho príbeh je písaný ľahko čitateľným, pútavým a zároveň osobitým štýlom. Už na úvodných stranách sa dá postrehnúť trpko-sladká atmosféra celej knihy a jej nevtieravý svojský humor. Hlavný hrdina Ove je rázny, jedinečný, protivný a... veľmi ľudský a uveriteľný. Nie vždy som s ním súhlasila, no autor urobil maximum preto, aby sa doňho čitateľ aspoň trochu vžil a pochopil ho. Rozhodne som si ho rýchlo obľúbila. Čo sa týka deja, v knihe sa striedajú spomienky na Oveho predchádzajúci život a pomaly vytvárajú pestrú mozaiku, ktorá nám postupne objasňuje i niektoré jeho súčasné činy či rozhodnutia. Okrem Oveho osudu sledujeme tiež osudy jeho susedov, o rozmanité postavy nie je núdza. Pokiaľ si chcete prečítať jeden netypický a dobre vymyslený životný príbeh, ktorý vám dokáže vyčariť úsmev na tvári aj vohnať slzy do očí, Muž menom Ove je výborná voľba. Kniha netlačí na pílu, nejedná sa o prehnane náročné čítanie, no má svoje čaro a ponúka zaujímavý náhľad na svet okolo nás.


René
08.07.2017 19:12:56

SKVELÉ! Asi som ju konečne našiel.Vždycky, keď sa ma niekto v nejakom dotazníku pýtal na najobľúbenejšiu knihu, márne som hľadala odpoveď. Teraz už ju mám - do knihy Muž menom Ove som sa asi zamiloval. Už s prvými veselými stránkami ma kniha dostávala a čím hlbšie som sa do dojemného príbehu začítal, miloval som Oveho viac a viac. Zo žiadnych kníh, čo poznám, nesrší toľko emócií. Toľko som sa nasmial, dvakrát mi bolo aj smutno ... Príbeh Oveho je proste silný, život k nemu bol krutý. Ove je sympatický, nečervenie a podľa mňa každý z nás v Ovem uvidia niekoho, koho dobre pozná. Možno sú Oveho charakterové vlastnosti typické pre mužov 50 , ja som v ňom trochu videl oboch našich "deduškov" - môjho otca i svokra. Ove je priamy a húževnatý muž, pre každodennú kritiku nejde ďaleko. Priadka, Zloduch a veľký konzervatívec. Ale aj cez to všetko má diagnostikované "príliš veľké srdce". Príbeh je z polovice nadmieru humorný, z tej druhej nadmieru dojemný. Román o podstate života, o tom, že nič nie je čiernobiele, o sile neobvyklých priateľstvách a o tom, prečo nie je dobré súdiť druhých na základe prvého dojmu. Je to presne tá kniha, ktorá vo vás niečo zanechá, taká, o ktoré budete ešte v posteli premýšľať, možno vás nenechá chvíľku zaspať ... A možno ako ja zatúžite stať sa aspoň na chvíľu Oveho kamarátom. Musím pochváliť aj skvelý preklad zo švédčiny, Mária Bratová našla bravúrne výrazy pre Oveho korenistý slovník. Od severských detektívok som na pár týždňov prešla k severskej dráme. Aj tento štýl Švédi zvládli s prehľadom. Budem sa tešiť na ďalšie, Fredrik Backman.