Impérium kapitálu

Ellen Meiksins Woodová

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2014/11

Kniha: Impérium kapitálu - Ellen Meiksins Woodová
Katalógové číslo: 237097 viac »
Ušetríte až 2,59 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,31
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Impérium kapitálu

Renomovaná autorka vo svojej knihe nahliada pod povrch systému, vysvetľuje jeho štruktúru, mechanizmy a rozoberá princípy fungovania kapitalizmu i z neho zrodeného nového imperializmu - imperializmu kapitálu. Predstavuje analytické a zároveň i historické pojednanie o kapitalistickom imperializme, o jeho hybných silách a odlišnostiach v porovnaní s inými formami imperializmu. Autorkina sonda odkrýva mechanizmy kapitalizmu, ktoré sú dnes zahmlené a skryté v pozadí, kým v minulosti bývalo centrum moci zrejmé a štrukturalizované. Rozoberá vzťah medzi ekonomickou a politickou mocou v kapitalizme a odhaľuje skutočnú úlohu vojenskej moci v ňom, ale i rozporuplnosť systému, v ktorom je na udržanie globalizovaného hospodárstva potrebný systém viacerých štátov. Tvrdí, že nový imperializmus býva označovaný ako globalizácia, pričom dôvodom je podľa nej jeho závislosť od ekonomickej nadvlády presahujúcej geografické hranice či politické kompetencie. Kapitalistický systém autorka prekvapivo demaskuje ako "anarchistický systém, v ktorom zákony trhu ohrozujú spoločenský poriadok".
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
237097
Názov
Impérium kapitálu
EAN/ISBN
9788080618131
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Autor
Ellen Meiksins Woodová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/11
Edícia
Pohľady za horizont
Rozsah
176
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
0,23
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Impérium kapitálu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.