Obvinenie

Maroš Hečko Maja Hriešik

SVK Slovensky TATRAN2014/11

Kniha: Obvinenie - Maroš Hečko, Maja Hriešik
Katalógové číslo: 236123 viac »
8,81

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Obvinenie

Skutočný príbeh inšpirovaný nepravdivým obvinením zo sexuálneho zneužívania maloletých dcér, ktorý odhaľuje justičné praktiky na Slovensku.

Žijeme v spoločnosti, v ktorej sa podľa posledných odhadov každoročne rieši viac ako 500 prípadov sexuálneho zneužívania a domáceho násilia. Okrem vysokého čísla znepokojuje aj to, že nezanedbateľná časť obvinení sa ukáže ako vykonštruovaná a neopodstatnená a naopak, mnohé opodstatnené prípady sa zľahčujú a pred súd sa nikdy nedostanú. Vladimír Otčenáš, hlavný hrdina knihy Obvinenie, je bežný občan Slovenskej republiky. Má ženu, dve deti a prácu, ktorá ho baví. Pre svoju rodinu svojpomocne postavil rodinný dom na pozemku svokrovcov. So ženou a jej rodinou má drobné nezhody, ale je presvedčený, že ich má každý a že sa časom upravia. Jeho žena však jedného dňa podá na manžela trestné oznámenie za sexuálne zneužívanie dcér a spraví mu zo života peklo. Nemá veľa dôkazov, ale pomáha jej matka, skorumpovaný justičný systém, aparát psychológov, nekompetentných štátnych úradníkov a hlavne predsudky. Počas 13 mesiacov, ktoré Vladimír Otčenáš strávil vo väzbe, príde o rodinu, majetok a s podlomeným zdravím sa ocitne na samom dne spoločnosti.
Román je inšpirovaný skutočnými udalosťami a denníkovou formou zachytáva zápas človeka, ktorý sa aj v pekle všednosti snaží nestratiť ľudskosť a nezanevrieť na spoločnosť napriek tomu, že v jeho prípade fatálne zlyhala.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
236123
Názov
Obvinenie
EAN/ISBN
9788022207096
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Maroš Hečko, Maja Hriešik
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/11
Rozsah
264
Rozmer
140×210 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Peter 5 z 5
16.11.2014 20:05:02

Zarazajuce, co sa u nas deje, mal som uplne ine predstavy o sudoch, vazniciach, policii... Myslel som si ze sa tam nikdy nemozem dostat, ale uz nie som si taky isty.