Dívaj sa na hviezdy

Spomienky dieťaťa, ktoré prežilo holokaust

Eva Slonimová

SVK Slovensky IKAR2015/04

Kniha: Dívaj sa na hviezdy - Spomienky dieťaťa, ktoré prežilo holokaust - Eva Slonimová
Katalógové číslo: 234740 viac »
Ušetríte až 1,22 € z bežnej ceny 10,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
9,68
Posledné kusy u vydavateľa. Dodané množstvo a termín negarantujeme.
U dodávateľa

Kniha: Dívaj sa na hviezdy

Spomienky dieťaťa, ktoré prežilo holokaust

Detstvo Evy Weissovej-Slonimovej, rodenej Bratislavčanky, poznačila druhá svetová vojna, počas ktorej prenasledovanie Židov v Európe dosiahlo obludné rozmery. Evini rodičia pripravili pre svoje deti úkryty, no sotva trinásťročná Eva a jej mladšia sestra Marta nakoniec neunikli deportáciám, chytili ich nitrianski gardisti a poslali do Osvienčimu. V spomienkovej knihe autorka opisuje hrôzy prežité v koncentračnom tábore Osvienčim-Brzezinka, kde bola nielen svedkom nespočetných surovostí a násilia, ale na vlastnej koži zažila mučenie, neľudské zaobchádzanie aj medicínske pokusy neslávne známeho doktora Mengeleho. V roku 1945 po oslobodení Osvienčimu sovietskou armádou Eva a Marta samy museli prejsť kus vojnou zničenej Európy, aby sa dostali späť do rodnej Bratislavy a stretli sa s rodičmi a súrodencami. V spomienkach Evy Weissovej-Slonimovej sa prelína dojímavá nevinnosť dievčaťa s múdrosťou vyše osemdesiatročnej ženy. Kniha Dívaj sa na hviezdy dokazuje, že človek je schopný prežiť aj zoči-voči nepredstaviteľnému peklu. Zároveň je vyvrcholením celoživotnej angažovanosti Evy Weissovej-Slonimovej v jej úsilí informovať verejnosť o holokauste a udržiavať pamiatku na tých, ktorí ho neprežili.

Z anglického originálu Gazing at the Stars (Black Inc., an imprint of Schwartz Publishing Pty Ltd., AustraliaDutton, Penguin Group, New York 2013) preložila Adriena Richterová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
234740
Názov
Dívaj sa na hviezdy
Podnázov
Spomienky dieťaťa, ktoré prežilo holokaust
EAN/ISBN
9788055142074
Forma
Knihy viazané
Autor
Eva Slonimová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/04
Rozsah
208
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Posledné kusy u vydavateľa. Dodané množstvo a termín negarantujeme.
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dívaj sa na hviezdy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.