Galveston

Cesta, z ktorej niet úniku

Nic Pizzolatto

SVK Slovensky IKAR2015/02

Kniha: Galveston - Cesta, z ktorej niet úniku - Nic Pizzolatto
Katalógové číslo: 229628 viac »
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Galveston

Cesta, z ktorej niet úniku

Mafiánsky zločinec Roy Candy má svoje dni zrátané. Nielenže mu diagnostikujú smrteľnú chorobu, ale stane sa nepohodlným pre svojho šéfa. Ten ho preto pošle na záťah, z ktorého nemá vyviaznuť živý. Roy si však ľahko spočíta, že narýchlo dohodená prácička má byť v skutočnosti jeho posledná. Paradoxne je to teda Roy, kto zo stretnutia s najatými zabijakmi vyjde so zdravou kožou.

Skôr než stihne zdúchnuť z miesta činu, nájde tam vystrašené osemnásťročné dievča, ktoré má v očiach vpísané čosi, čo im obom navždy zmení život. Roy ju napriek všetkým pravidlám vezme so sebou a spoločne unikajú z New Orleansu do Galvestonu. Dievča sa volá Rocky a pôsobí ako magnet na mužov aj na problémy. Uniknúť svetu lacných motelov, zavšivavených dier a skrachovaných snov je nakoniec ťažšie, než sa zdá. Rocky navyše ukrýva tajomstvá, ktoré nedajú spávať ani človeku jednou nohou v hrobe, akým je Roy.

Z anglického originálu Galveston (Scribner, New York 2010) preložil Matúš Kyčina.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
229628
Názov
Galveston
Podnázov
Cesta, z ktorej niet úniku
EAN/ISBN
9788055141275
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Nic Pizzolatto
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/02
Rozsah
264
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
17.02.2015 09:18:28

Očakávala som, že pôjde o napínavý thriller s mafiánskym pozadím, kopou akcie a nejakou tou romantikou... Mýlila som sa. Galveston ponúka pomerne jednoduchý, ale rozhodne nezvyčajný príbeh. Nie je vôbec romantický a nenájdete v ňom ani veľké množstvo akcie, napínavých scén či dychberúcich zvratov. Prevažná časť knihy je skôr pokojná - ak tak môžeme označiť ticho pred búrkou. Oveľa dôležitejšími aspektmi sú v tomto prípade atmosféra (ktorá ma osobne fascinovala, hoci sa jedná o poriadne pochmúrne čítanie) a postavy. Tie sa nedajú jednoducho označiť za kladné či záporné, sú to skrátka realisticky vykreslení ľudia v komplikovanej situácii s neľahkou minulosťou, pred ktorou nemôžu utiecť. Autorov štýl písania síce nie je ničím špeciálny, no stránky sa obracali jedna radosť. V knihe sa navyše striedajú časti v prítomnosti a v minulosti, čo vhodne stupňovalo moju zvedavosť a zároveň oživovalo čítanie. Galveston bol pre mňa zaujímavou čitateľskou skúsenosťou a jednoznačne ide o jedinečný, dobre podaný príbeh... Ibaže nesadne každému a mne z neho bolo miestami dosť ťažko a smutno. Na druhej strane nie je príliš dlhý či rozťahaný, takže pokiaľ máte dojem, že by vám kniha mohla sadnúť, určite jej dajte šancu.