Správa od Lukáša

Eugene Peterson

GBR Anglicky Porta libri2014

Kniha: Správa od Lukáša - Eugene Peterson
Katalógové číslo: 227956 viac »
Ušetríte až 0,57 € z bežnej ceny 5,00
A navyše získate 4 vernostné body
4,43
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Správa od Lukáša

SPRÁVA od Lukáša / The MESSAGE of Luke je slovensko - anglické vydanie dynamického prekladu biblických kníh Evanjelium podľa Lukáša a Skutky apoštolov. Obidve knihy napísal pôvodne v prvom storočí Lukáš - lekár, historik a blízky spolupracovník apoštola Pavla. Eugene Peterson o ňom napísal: „Lukáš je obhajcom všetky´ch, čo sú mimo. Tiež bol outsider – jediny´ pohan medzi židovsky´mi autormi Novej zmluvy. Rozpráva príbeh Ježiša, ktory´ prijíma všetky´ch, s ktory´mi náboženské štruktúry zaobchádzali ako s vydedencami – a ty´mi boli ženy, pastieri, rasovo odlišní Samaritáni a všetci chudobní. Odmieta náboženstvo ako vy´lučny´ klub. My všetci, ktorí sa pozeráme na život zvonku, bez nádeje, že natrafíme na tajny´ vchod, vstupujeme zrazu do príbehu, ako ho rozpráva Lukáš a nachádzame doširoka otvorené dvere - cítime sa nájdení a vítaní Bohom – v Ježišovi.“ Touto knihou vydavateľstvo Porta Libri zahájilo novú sériu, na konci ktorej bude úplné vydanie Novej zmluvy, na základe adaptácie prekladu Biblie od Eugena Petersona z hovorovej angličtiny do modernej slovenčiny. Čo o preklade Biblie od Eugena Petersona povedali iní: J.I.Packer, teológ a učenec (Regent College): „V tlačenici rôznych verzií Biblie je verzia Eugena Petersona výnimočným spojením rigoróznej učenosti a živého slangu. Tým je tento preklad výnimočný a odlišný. SPRÁVA skvele zachytila logický tok udalostí, individuálnu energiu postáv a predstavivosť originálneho textu.“ Billy Graham, evanjelista a kazateľ: „SPRÁVA je jeden z najdynamickejších prekladov Novej zmluvy, aké som doteraz videl. Je zrozumiteľná aj pre deti a tradiční čitatelia Biblie uvidia Kristove slová v novom svetle.“ BONO, frontman skupiny U2: „Existuje preklad Písma, do ktorého sa pustil ten chlapík Eugene Peterson. Odtiaľ čerpám silu. On je básnik aj učenec a textom vrátil melódiu, v ktorej boli knihy Biblie pôvodne napísané…“
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
227956
Názov
Správa od Lukáša
EAN/ISBN
9788081560279
Forma
Brožovaná
Autor
Eugene Peterson
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014
Rozsah
312
Rozmer
140×190
Hmotnosť
0,40
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Správa od Lukáša zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.