Bezdôvodné obohatenie

Lucia Budinská

SVK Slovensky IURIS LIBRI, s.r.o.2014

Kniha: Bezdôvodné obohatenie - Lucia Budinská
Katalógové číslo: 227789 viac »
Ušetríte až 2,96 € z bežnej ceny 24,50
A navyše získate 21 vernostných bodov
21,54
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Bezdôvodné obohatenie

Vydavateľstvo IURIS LIBRI Vám prináša ďalšiu publikáciu z edície Judikatúra. Publikácia predstavuje prvú samostatnú ucelenú zbierku judikatúry týkajúcu sa inštitútu bezdôvodného obohatenia v Slovenskej republike a zahŕňa rozhodnutia tak slovenských, ako aj českých súdov. Rozhodnutia českých súdov boli preložené do slovenského jazyka a vhodne upravené tak, aby čitateľ dostal do ruky ucelený systém, ktorý mu poskytne prehľad o rozhodovacej praxi súdov v Slovenskej republike aj v susednej Českej republike. Jednotlivé právne vety sú v publikácii často doplnené odôvodnením, ktoré je buď uvedené v celosti, alebo je vhodne skrátené a upravené tak, aby čitateľovi poskytovalo základný prehľad o obsahu rozhodnutia. Z praktického hľadiska je publikácia je rozdelená do piatich častí tak, že čiastočne kopíruje systematiku zákona. Prvá časť je venovaná vymedzeniu pojmu bezdôvodné obohatenie, základným východiskám a definíciám, druhá časť sa zaoberá jednotlivými skutkovými podstatami bezdôvodného obohatenia tak, ako sú vymedzené v zákone. Tretia časť obsahuje rozhodnutia súdov vo veci vydania bezdôvodného obohatenia, na ktorú nadväzuje štvrtá časť, ktorá sa týka premlčania pri bezdôvodnom obohatení. Posledná, piata časť, je venovaná procesným súvislostiam, a to vecnej legitimácii, úvahám súdov, náležitostiam žaloby a pod. Publikácia je určená širokému okruhu odbornej aj laickej verejnosti a je len na konkrétnom čitateľovi, ktorý z právnych názorov si osvojí. Pevne veríme, že predkladaná publikácia bude pre jej čitateľov cenným prínosom a radi po nej siahnu aj opakovane.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
227789
Názov
Bezdôvodné obohatenie
EAN/ISBN
9788089635092
Forma
Brožovaná
Autor
Lucia Budinská
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014
Rozsah
400
Rozmer
148×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Bezdôvodné obohatenie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.