Bosorky strigy čarodejnice

Kniha: Bosorky strigy čarodejnice - Tünde Lengyelová
Katalógové číslo: 226170 viac »
13,81

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Bosorky strigy čarodejnice

Naša historiografia doteraz nechala bosorky a procesy s nimi spojené takmer nepovšimnuté. Na rozdiel od ostatných krajín Európy vyšlo na Slovensku len niekoľko prác, ktoré prekročili rámec opisu kurióznych prípadov. Navyše prípadov vytrhnutých z kontextu obdobia, často celkom mylne pokladaného za stredovek. Nové výskumy a autentické dokumenty z procesov umožňujú podať mnohostranný obraz tejto témy počas niekoľkých storočí. Kniha Bosorky, strigy, čarodejnice sleduje vznik viery v bosorky a v ich škodlivú činnosť, príčiny a prostredie, v ktorom mohla táto viera prerásť do krvavých represií a masovej hystérie.

Najväčšiu pozornosť v rámci Uhorska venuje najmä územiu dnešného Slovenska. Dokumentuje rozdiely v regiónoch a obdobiach a zachytáva odlišnosti v prístupe predstaviteľov rôznych náboženstiev či cirkví. Opravuje aj mylné tvrdenia o miliónoch obetí, resp. datovanie honby za bosorkami do stredoveku. Publikáciu sprevádza bohatý obrazový materiál z mnohých svetových múzeí a galérií, najmä z obdobia baroka – éry vrcholiacej honby na čarodejnice.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
226170
Názov
Bosorky strigy čarodejnice
EAN/ISBN
9788089552931
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Tünde Lengyelová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/04
Rozsah
160
Rozmer
210×260 mm
Hmotnosť
0,81
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Bosorky strigy čarodejnice zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.