Temný ako moja duša

Antti Tuomainen

SVK Slovensky SLOVART2014/08

Kniha: Temný ako moja duša - Antti Tuomainen
Katalógové číslo: 224837 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Temný ako moja duša

Najlepší fínsky autor detektívnych románov, spisovateľ, ktorý narušil ustálenú predstavu o severskom krimi, provokujúci Antti Tuomainen prináša po megahite Liečiteľ ďalší skvelý príbeh.

Hrdinom je Aleksi Kivi, ktorý prišiel o matku v októbri roku 1993. O dvadsať rokov neskôr si je istý, že vie, kto je za jej smrť zodpovedný, a rozhodne sa pátrať na vlastnú päsť. Všetky stopy vedú k milionárovi Henrikovi Saarinenovi, a tak sa uňho Aleksi zamestná ako domovník. Počas práce na statku sa usiluje nájsť dôkazy o vzťahu Saarinena a svojej matky a všetky náznaky akoby potvrdzovali jeho podozrenie, že jej vrahom bol práve jeho súčasný zamestnávateľ. Kiviho vyšetrovanie však skomplikuje nepríjemný fakt, že v minulosti došlo k ďalším dvom vraždám žien s veľmi podobnými indíciami.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
224837
Názov
Temný ako moja duša
EAN/ISBN
9788055611891
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Antti Tuomainen
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/08
Edícia
TOP krimi
Rozsah
302
Rozmer
130×210 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 4 z 5
17.06.2015 21:32:12

Aleksimu Kivi sa krátko pred jeho 14-tinami stratila matka. Len tak, nevrátila sa z roboty. A nikdy viac ju nenašli. Ani jej telo. Aleksi nemal nikoho, len ju, svojho otca nepoznal. A tak si svoj život potom odžil po pestúnskych rodinách. Zmenil sa. Celý jeho život ovládlo jediné: nájsť toho, čo mu zabil mamu a opýtať sa ho, prečo to spravil. Myslí na mamu, ako zomierala, ako jej o dlho trvalo. Tejto myšlienke podriadil všetko, aj svoj súkromný život už mladého muža. Dával do súvislostí detaily, čriepky spomienok, veci, udalosti. Mal akési vnútorné videnie, predtuchy. Tak sa dostal k milionárovi Saarinenovi. Zistil, že mama s ním mala známosť. Aleksi je presvedčený, že to on zabil jeho mamu... Čítalo sa to celkom dobre, i keď to nebolo také to čisté krimi. Dej nemá nejaké prudké gradácie, ale takú stálu krivku napätia. Autorovi sa podarí držať čitateľa v takom jemnom napätí až do konca knihy. Pekná ukážka temnej stránky duše muža, ktorý svoj život žije len pre dosiahnutie spravodlivosti a pomsty. Odporúčam prečítať.