Šťastná sedmička

Ak prídete o všetko, možno budete musieť plávať proti prúdu

Holly Goldberg Sloan

SVK Slovensky YOLi2014/08

Brožovaná: Šťastná sedmička - Ak prídete o všetko, možno budete musieť plávať proti prúdu - Holly Goldberg Sloan
Katalógové číslo: 224060 viac »
8,79

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Brožovaná: Šťastná sedmička

Ak prídete o všetko, možno budete musieť plávať proti prúdu

Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo. Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky. Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich. Román od americkej autorky Holly Goldbergovej Sloanovej je vtipný, láskavý a dojímavý. Vďaka nemu pochopíte, ktorí siedmi ľudia sú najdôležitejší vo vašom živote. Z anglického originálu Counting by 7s (Dial Books for Young Readers, New York 2013) preložila Lucia Hlubeňová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
224060
Názov
Šťastná sedmička
Podnázov
Ak prídete o všetko, možno budete musieť plávať pr
EAN/ISBN
9788055139623
Forma
Brožovaná
Autor
Holly Goldberg Sloan
Druh tovaru
Brožovaná
Rok vydania
2014/08
Rozsah
344
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,25
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
0%
(0)
3
200.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Viki 5 z 5
15.09.2014 20:23:19

Kniha geniálna rovnako ako jej hlavná hrdinka. Šťastná sedmička je skutočne kvalitná kniha, ten ktorý sa aj mne bridilo zhltnúť za deň ako mám vo zvyku, plná filozofickej poézie, obdivuhodných ľudských citov aj strategicky porozhadzovaných vedeckých faktov. Príbeh nášho malého génia je realita - autor nič neprikrášľuje, je to príbeh tak ako každý íný, plný prekvapení, zložitý, dojemný, inšpirujúci. Mení váš pohľad na svet. Willow je skutočne jedinečná, tichá, zamyslená, inteligentná a súcitná, presne ako strom - vŕba po ktorej je pomenovaná avšak všetky postavy sú ľudia, všetci sú unikátny a v priebehu času si každého zamilujete. Anotácia je podľa mňa trochu popletená. Už na začiatku je zrejmé že za a) Willow je úžasná a za b) jej rodičia, adoptívny rodičia zomrú. Autor sa nestaží vytvárať zbytočné napätie, snaží sa nám pomôcť pochopiť príbeh, nedramatizuje, objektívne nás vedie chmúrnou no krásnou cestou, od príchodu do novej školy, cez výchovného poradcu Della, novú kamarátku Mai a smrť rodičov až po prespatie v garáži, sadenie kvetín a nakoniec aj dokonalý koniec. Prečítala som už mnoho kníh (viac než 600) ale Šťastná sedmička ktorá mi ako jedna z mála sedí aj reálne na poličke je klenot na ktorý budem rada spomínať a znovu čítať aj v budúcnosti.


jarka.f 3 z 5
03.11.2014 13:10:30

Šťastná sedmička je vtipne napísaný príbeh o malej šikovnej mudrlantke dvanásťročnej Willow Chanceovej, ktorej sa jedného dňa obráti svet naruby. Jej adoptívni rodičia zahynú pri autonehode. Ako rodina nemohli byť odlišnejší. Ona farebná. Rodičia ani náhodou. Matka s hrdzavými vlasmi otec taký bledý, že sa mu tvorili pehy na tele. Na čo milá Willow pozná latinský výraz. Vždy bola tak trocha vyvrheľ. Jediní priatelia čo jej zostali sú neúspešný trocha pribrzdený výchovný poradca a dvaja súrodenci Vietnamského pôvodu. Wilow miluje kvety a všetko čo sa týka medicíny. A číslo sedem, ktoré ako sa zdá jej prináša šťastie. S Vietnamskými súrodencami chcela komunikovať v rodnom jazyku a tak sa začala učiť po vietnamsky, čo jej aj išlo. Ako skoro všetko čoho sa dotkla. Dellwood Duke večný študent až sa mu konečne podarilo doštudovať psychológiu. Tieto dve postavy ani nemohli byť odlišnejšie. Na tej odlišnosti autorka postavila celú kostru príbehu. Dell nenávidí svoje krstné meno a prácu výchovného poradcu. Neznáša centrálnu Kaliforniu kde žije. Autorka vykreslila postavu Willow ako najmúdrejšie dievča na svete ktoré vyrieši tie najzložitejšie problémy. Je fakt, že tým zlepšila životy svojich najlepších priateľov. Trocha ma mrzí,že ostatne postavy vyzerali pri Willow ako najväčší idioti. Tento jediný fakt mi fakt kazil radosť z čítania. Nechápem ako to, že mnohí sú z tejto knihy takí nadšení. Mám pocit akoby som čítala úplne inú knihu ako ostatní.