Slovník slangu a hovorovej slovenčiny

Peter Oravec

SVK Slovensky MAXDORF2014/01

Kniha: Slovník slangu a hovorovej slovenčiny - Peter Oravec
Katalógové číslo: 222431 viac »
19,31

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Slovník slangu a hovorovej slovenčiny

Unikátny Slovník slangu a hovorovej slovenčiny zachytáva veľmi nepresne vymedzenú kategóriu slov zo širokej oblasti ležiacej medzi hovorovými slovami, mimoriadne expresívnymi (vulgárnymi) slovami a nespisovnými slovami (slang a subštandard). Dominujúcimi znakmi týchto slov sú tematické zameranie, súvislosť so sociálnymi a profesionálnymi skupinami, vysoká expresívnosť a tabuizácia. Slovník tohto typu musí nutne, už z definície, obsahovať aj množstvo výrazov, ktoré môžu určité skupiny ľudí (na základe rasy, národnosti, náboženstva, pohlavia, veku, sexuálnej orientácie, politických preferencií, povolania, farby vlasov alebo čohokoľvek iného) vnímať ako znevažujúce a urážlivé.

Slangu (v širokom zmysle slova) je totiž politická alebo akákoľvek iná korektnosť ľahostajná, takže popri humorných zvratoch a slovných hračkách používa aj mnoho hrubých, vulgárnych, znevažujúcich a urážlivých výrazov. To je aj dôvod, prečo heslá pri výbere neboli vedome cenzurované, čoho následkom na druhej strane je skutočnosť, že slovník je miestami politicky veľmi nekorektný a "mládeži neprístupný".

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
222431
Názov
Slovník slangu a hovorovej slovenčiny
EAN/ISBN
9788073453268
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Peter Oravec
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/01
Rozsah
328
Rozmer
176×250 mm
Hmotnosť
0,61
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovník slangu a hovorovej slovenčiny zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.