Volanie Kukučky

Robert Galbraith

SVK Slovensky Plus2014/02

Kniha: Volanie Kukučky - Robert Galbraith
Katalógové číslo: 222098 viac »
Séria kníh: Cormoran Strike
Cormoran Strike
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Volanie Kukučky

Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia rýchlo usúdia, že šlo o samovraždu. Prípad sa zdá byť uzavretý. Lulin brat má však stále isté pochybnosti. A najatý súkromný detektív má za neho odhaliť pravdu. Cormoran Strike je vojnový veterán, ktorý si z Afganistanu odniesol ťažké zranenie aj jazvy na duši. Počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien, prichádza na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

Tento napínavý kriminálny román pôsobivo zobrazuje atmosféru veľkomestského Londýna - od ospalého pokoja ulíc vo štvrti Mayfair po zabudnuté krčmičky v East Ende a čulý ruch v Soho.

Robert Galbraith je J. K. Rowlingová

Detektívka od J. K. Rowlingovej, ktorú vydala pod pseudonymom Robert Galbraith.

Nakladateľstvo Plus získalo exkluzívne práva na slovenské a české vydanie detektívneho románu Volanie Kukučky Roberta Galbraitha - pseudonym J. K. Rowlingovej. Prekladu sa pre slovenské vydanie ujala Diana Ghaniová, pre české vydanie Ladislav Šenkyřík. Kniha sa pýši ocenením The New York Times bestseller, kde sa na rebríčku najpredávanejších titulov drží dodnes.

Volanie Kukučky je vysoko ceneným debutom Roberta Galbraitha, v ktorom sa prvýkrát stretávame s Cormoranom Strikeom, neobyčajným súkromným detektívom, ktorý svojou originalitou nájde medzi súčasnými detektívmi len ťažko seberovného. „Volanie Kukučky vychádza z tej najlepšej britskej detektívkarskej tradície a posúva ju o krok ďalej. V postave Cormorana Strikea sa bezpochyby zrodila nová hviezda medzi detektívmi. Už teraz sa teším na jeho ďalšie prípady," priznáva Martina Mašínová, šéfredaktorka nakladateľstva Plus.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
222098
Názov
Volanie Kukučky
EAN/ISBN
9788025902592
Forma
pevná
Autor
Robert Galbraith
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/02
Rozsah
496
Rozmer
145×205 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.4 z 5.0
5
166.7%
(3)
4
500.0%
(1)
3
500.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mony
20.01.2014 19:33:41

predobjednané, už sa neviem dočkať! :) :) :)


Lucia 5 z 5
05.05.2014 21:39:08

J. K. Rowlingová zase raz nesklamala moje očakávania. Detektívka z londýnskeho prostredia. Bola to samovražda alebo vražda? Ak to bola vražda, tak kto bol vrah? Počas čítania knihy si človek sám spraví teóriu alebo aj viac. Páčilo sa mi ako vystihla postavy, či už návrhára, modelky, pretvárku, faloš a intrigy zazobaných paničiek a manželiek... Odporúčam prečitať.


anabela 3 z 5
24.09.2014 18:09:43

Na túto knihu som bola veľmi zvedavá. Mám prečítané rôzne detektívky a táto sa vymyká súčasnému (severskému) trendu. Rowlingová stavila na klasickú detektívku. Trochu mi chýbalo napätie (nehltala som ju ako iné detektívky a ani ako iné autorkine knihy), no všetko bolo vykompenzované autorkinou schopnosťou vtiahnuť do deja a zaujať, čo spôsobilo, že som knihu neodložila, ani keď mi prostredie okolo zavraždenej topmodelky nebolo veľmi sympatické. Kniha bola dobre spracovaná a aj keď moje veľké očakávania nenaplnila, bolo to príjemné čítanie.


pulsatilka 4 z 5
07.02.2015 20:01:54

Rowlingová má príjemne prekvapila. napísať skvelú ságu pre deti H. Potter a potom úplne iný detektívny žáner-klobúk dole. Dej knihy je napínavý, opisuje svet pozlátky bohatého Londýna a prekvapivú postavu detektíva so zaujímavou minulosťou, hendikepom a bystrým rozumom. Takmer do konca som netušila, kto by mohol byť vrahom. Konečne nič je surové, ako škandinávske detektívky.


Lukáš 5 z 5
18.02.2017 21:42:51

Ku kúpe knihy som sa odhodlal len nedávno. Bol som zvedavý na Rowlingovej počin v tomto žánri. A nesklamala ma. Kniha ma veľmi upútala svojím dejom, napätím a dokonalým vykreslením postáv, ktoré bolo dokonalé už v príbehoch Harryho Pottera.Páčilo sa mi postupné odkrývanie tajomstiev nielen vedľajších postáv, ale i hlavnej postavy. O Cormoranovi sa toho dozvedáme postupom času pomerne dosť, avšak stále si zachováva určitú svoju tajomnosť, i keď sa ukáže ako chlap so srdcom na správnom mieste. Osobne som bol presvedčený, že páchateľom je niekto úplne iný ako v skutočnosti. Osobne sa mi páčilo ako autorka príbeh zauzľovala a snažila sa utajiť páchateľa čo najdlhšie. O to viac bol príbeh napínavý a záver prekvapivý, i keď som si potom uvedomil,aké nenápadné indície mi autorka dávala už od prvej stránky knihy k riešeniu prípadu. Zostal som knihou ohúrený a neviem sa dočkať, kedy si prečítam ďalší príbeh Cormorana Strikea.


Ivet 5 z 5
21.07.2017 10:10:21

Knižka nesklamala. Pri jej kúpe som sa mierne obávala, vzhľadom na jej hrúbku, že bude obsahovať príliš veľa "zbytočností" ale nebolo tomu tak. Napätie až do konca :)