Študenti, láska, Čeka a smrť

Aľa Rachmanovová

SVK Slovensky Premedia2011

Kniha: Študenti, láska, Čeka a smrť - Aľa Rachmanovová
Katalógové číslo: 212658 viac »
Ušetríte až 2,64 € z bežnej ceny 12,50
A navyše získate 9 vernostných bodov
Séria kníh: Salzburské denníky
Salzburské denníky
Titul je zaradený v tejto sérii
9,86
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Študenti, láska, Čeka a smrť

Denníky ruskej študentky z rokov 1916-1920.

Sedemnásťročná dcéra lekára vyrastá obklopená láskou a bohatstvom svojej rodiny. V predvečer občianskej vojny a boľševického prevratu si začína písať denník, ktorý sa neskôr stane jedným z najdojímavejších a najautentickejších svedectiev červeného teroru. Neohrabané a tak trochu hrboľaté zápisky z prvých stránok postupne dozrievajú, podobne ako mladá študentka.

Na konci sa stretávame so statočnou mladou ženou, ktorá na sibírskej železničnej staničke odovzdáva svoje zápisníky do rúk rakúskeho vojnového zajatca vracajúceho sa do vlasti. Zachytila v nich domové prehliadky, popravy, morálny chaos, vraždu cárskej rodiny, exodus ruskej inteligencie, lesk a morálnu biedu československých légií, ale aj svoje prvé lásky a sklamania.

Aľa Rachmanovová, vlastným menom Galina Džuraginová (1898 –1991) patrí k ruským exilovým autorkám, na ktoré sa neprávom zabudlo. Hoci jej knihy patrili medzi dvoma svetovými vojnami k európskym bestsellerom, v Rusku sa nikdy nedočkali vydania. Platí to dodnes. Rachmanovová po vypuknutí ruskej občianskej vojny uteká aj s rodinou na Sibír, kde sa vydáva za rakúskeho vojnového zajatca Arnulfa von Hoyera. Krátko po svadbe manželia musia opustiť sovietske Rusko, žijú v Rakúsku a po druhej svetovej vojne a tragickej smrti jediného syna odchádzajú do Švajčiarska.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
212658
Názov
Študenti, láska, Čeka a smrť
EAN/ISBN
9788097066123
Forma
Brožovaná
Autor
Aľa Rachmanovová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011
Rozsah
328
Rozmer
152×234 mm
Hmotnosť
0,51
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Študenti, láska, Čeka a smrť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.