Moje sladké šestnáste storočie

Rachel Harrisová

SVK Slovensky CooBoo2013/11

Obrázok nedostupný: Kniha: Moje sladké šestnáste storočie - Rachel Harrisová
Katalógové číslo: 210485 viac »
Séria kníh: Moje sladké šestnáste storočie
Moje sladké šestnáste storočie
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Moje sladké šestnáste storočie

Román pre dievčatá o ceste časom do renesančnej Florencie.

Cat Crawfordová má o pár dní osláviť svoje sladké šestnáste narodeniny. Avšak to posledné, čo si Cat praje, je extravagantná narodeninová oslava organizovaná jej temperamentnou nevlastnou matkou. Aspoň malou útechou je pre ňu plánovaný rodinný výlet do magickej Florencie. A keď ju pri prehliadke tohto úžasného mesta zavedie zvedavosť do cigánskeho stanu, ocitne sa priamo… v renesančnej Florencii.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
210485
Názov
Moje sladké šestnáste storočie
EAN/ISBN
9788074474316
Autor
Rachel Harrisová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/11
Rozsah
296
Rozmer
130 × 200 mm
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.8 z 5.0
5
250.0%
(2)
4
0%
(0)
3
166.7%
(3)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Lyn_von_Nightlight 3 z 5
04.02.2014 20:22:51

Knižka ma zaujala už dávnejšie, preto som sa náramne potešila, keď som zistila, že vyjde aj u nás. Príbehy o cestovaní v čase sú pre mňa tak trochu novinkou, keďže som toho ešte veľa s podobnou tematikou nečítala (práve teraz sa mi vybavujú len dve série: Rudá jako rubín a Artemis Fowl). Moje sladké šestnáste storočie je však od spomínaných titulov úplne odlišné a autorka sa nezameriava na paradox, ktorý by mohol vzniknúť pri cestovaní časom. Nie, príbeh mladej hrdinky sa líši v tom, že sa táto knižka zameriava v prvom rade na to, aby si Cat z cesty do minulosti vzala ponaučenie do budúcnosti a pochopila, že nie vždy dostaneme to, čo chceme. Niekedy sa musíme prispôsobiť okolnostiam a urobiť, čo sa od nás očakáva, nehľadiac na to, či sa nám to páči. Cat sa chopila príležitosti a namiesto strachu z toho, čo sa okolo nej deje, sa rozhodla užiť si minulosť naplno a preskúmať zákutia vtedajšej Florencie. Keď sa presunula v čase, skončila v tele Patience - jej dávnej príbuznej z matkinej strany. Na môj vkus sa Cat až príliš rýchlo aklimatizovala podmienkam. Nenatrafila skoro na žiadne prekážky, ale rovno sa dostala k bohatej rodine, mala milú tetu, strýka, sesternicu a bratranca. Nechýbalo jej ani množstvo nádherných šiat. Vedľajších postáv nebolo až tak veľa a každá mala nejaké základné charakteristické črty, takže som nemala problém rozlišovať medzi nimi. Zato ale nemôžem povedať, že by som si nejakú postavu výrazne obľúbila. Moje sladké šestnáste storočie je príjemná oddychovka, od ktorej netreba očakávať priveľa, aby ste sa nesklamali. Ja som si čítanie užila a ešte som sa dozvedela veľa aj Florencii. Tie opisy boli naozaj nádherné.


methylene.bleu 5 z 5
13.02.2014 19:00:11

Táto kniha sa mi veľmi páčila. Je to jedna z takých sladkých milých oddychoviek. Odporúčam ju všetkým, ktorí si chcú na chvíľu oddýchnuť od všetkých tých dystopíí a prečítať si niečo ľahké a pohodové. Skvelá kniha!


Evelin 3 z 5
20.03.2014 14:53:30

Chcela som čítať niečo vtipné, milé, historické a s nejakým tým cestovaním v čase. Viac-menej sa kniha týmto prvkom aj priblížila. Caterina alias Patience mi niekedy prišla vtipná a rozumná a hlavne taká dnešno-dobá, lenže mala strašne veľa trápnych pocitov a názorov. Ja viem oceniť sexepíl a krásu úplne cudzieho chlapca, dokonca by som sa možno tiež rozplývala nad nejakými tými peknými očami a iné, ale v tejto knihe mi to dokopy dávalo takú klasickú teenegerskú Disney romancu pre 13-16 ročné dievčiny. Niektoré dialógy boli na môj vek už proste trápne a veľa z tých viet by som ani v tých 15-tich rokoch nevyslovila a nieto ešte teraz. Podľa mňa je táto kniha proste pre mladšie ročníky a pre mňa príliš sladká. Príbeh ale v celku nebol zlý. Malo to dobrý nápad, síce odkukaný z tisíc ďalších amerických filmov, ale dalo sa s ním pracovať a zaujal ma. Bola som hlavne zvedavá, ako autorka a či vôbec vráti hrdinku naspäť domov. Postavy boli celkom sympatické a ich správanie prislúchalo dobe, kde sa dej odohrával. Potrebovalo by to však doladiť nejaké detaily. Zaujala ma posledná veta knihy, ktorá dáva dobrý námet na 2. diel. Tiež ma zaujal začiatok knihy, bol pre mňa prijateľný, zaujalo ma prostredie, kde Cat žije a zameranie jej života. Nie často sa vidí nerozmaznané celebritné dieťa. Potom sa to prehuplo do talianskej renesancie, čo malo tiež svoje milé kúzlo. Páčilo sa mi priblíženie tej doby, zakomponovanie umenia, bály a chovanie postáv. Najradšej mám Alessandru, ktorá mi prišla strašne milá. Mne však naozaj nevyhovovala tá presladenosť niektorých situácií a rozhovorov. Pre tú mladšiu vekovú kategóriu je to kniha, ktorá ich naozaj môže zaujať. Ak máte radi romantiku, nežnosť, trošku bálov a Taliansko a túžite po niečom jednoduchom, tak táto kniha by pre vás mohla byť vhodná. Ak ste však viac dospelý a o detské rozprávky nemáte záujem, tak vás asi knižka bude nudiť. Kvôli námetu a postavám vystupujúcim v pokračovaní sa však rada pustím aj do 2. dielu tejto série.


Showan 3 z 5
04.05.2015 16:16:42

Som nazaj milovníčkou histórie, ale toto ma až tak veľmi neoslovilo. Ja osobne túto knihu nekúpila som skôr fantasy typ, ale dostala som ju na narodeniny tak som si povedala, že ju prečítam. Viem, že to má ďalšie dve pokračovania a možno by som si to jedno aj prečítala, ale nemám na to niako chuť.


Terezka 5 z 5
01.09.2016 20:15:15

Veľmi sa mi páči obal a aj obsah. Je to veľmi pekná knižka. Už sa teším keď si prečítam druhý diel :-).