Mechanická princezná

Pekelné stroje III

Cassandra Clare

SVK Slovensky SLOVART2013/12

Kniha: Mechanická princezná - Pekelné stroje III - Cassandra Clare
Katalógové číslo: 209633 viac »
Séria kníh: Pekelné stroje
Pekelné stroje
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mechanická princezná

Pekelné stroje III

Steampunková fantasy.

Nad londýnskym Inštitútom sa zmráka. Mortmain pripravuje útok na Tieňolovcov: chce ich zničiť pomocou Pekelných strojov – armády neľútostných automatonov. Na dokončenie svojho plánu potrebuje už len jedno: Tessu Grayovú. Tieňolovci sa snažia objaviť Mortmaina, skôr než vyšle armádu do útoku. Keď však Mortmain unesie Tessu, Jem a Will, ktorí si obaja robia nároky na jej srdce a lásku, sú ochotní urobiť čokoľvek na jej zachránu. Tessa si uvedomuje, že jediný, kto jej môže pomôcť, je ona sama. Ale dokáže sa jedno obyčajné dievča postaviť celej armáde Pekelných strojov?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
209633
Názov
Mechanická princezná
Podnázov
Pekelné stroje III
EAN/ISBN
9788055606088
Forma
Pevná
Autor
Cassandra Clare
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/12
Edícia
Tieňolovecká sága
Rozsah
424
Rozmer
130×210 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(5)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Evelin
04.11.2013 18:36:28

Knihu som čítala v angličtine. Táto kniha je z jednej strany úžasná a hádam aj lepšia ako pôvodná TMI séria, ale ten epilóg ma rozkúskoval a netuším, čo si o tom myslieť. Záver by sa dal rozdeliť na niekoľko častí. Raz som ľutovala Willa, potom Jema, potom sa stala TÁ úžasná vec, potom bola neskutočná akcia, potom sa akoby riešili konečné príbehy všetkých postáv a potom ten zmätený epilóg. Ten som nepochopila, pretože ja by som nedokázala žiť tak, ako Tessa. Na druhej strane je pochopiteľné, prečo to autorka urobila, ale bolo to veľmi nezvyčajné riešenie trojuholníka. Postavy sú všetky úplne úžasné, majú charakter a svoju úlohu v príbehu, len ma mrzí, že sme nedostali, ak ma pamäť neklame, Jemov pohľad, ale zvyšok áno. Zaujímavou vsuvkou boli listy rady a konzula pre Charlotte a úplne zbožňujem Willove básničky. Tiež bolo milé, že autorka viaceré postavy popárovala a tak sme dostali aj menšie lásky k veľkej trojici. Autorka zase krásne načala príbeh a pridala mnoho akcie. Človek by si pomyslel, že odsunula romantickú líniu, ale tá sa nám neustále pripomínala a bola som z nej na nervy. Príbeh je ale temnejší ako predtým, pretože sa vrátil Magister a všetko má temnejší nádych. Dostaneme tak odpovede na všetky otázky. Kniha sa nádherne číta a veľakrát som intenzívne preciťovala bolesť postáv. Autorka dokáže opantať príbehom a postavami tak, že vkuse myslíte len na to, ako to dopadne a vytvárate si hádam milión záverov a ukončení, ale autorka vždy dokáže prekvapiť. Táto kniha má hĺbku, srdce a odkaz a vryla sa mi hlboko do srdca. Je neuveriteľné ako ešte aj v tejto chvíli rozmýšľam nad postavami a kladiem si otázku "Prečo?". Túto sériu vám odporúčam, budete autorku milovať a zároveň nenávidieť. Budete túžiť po závere, no nebudete chcieť koniec príbehu. Bolo by naozaj krásne, keby to bolo bez toho epilógu. S ním je to tiež super, ale ste z toho viac-menej zmätení. Ja teda určite 8D Ešte dlho mi budú vŕtať v hlave osudy Willa, Jema a Tessy.


Alexandra 5 z 5
27.12.2013 12:08:28

Asi skôr 4,5 hviezdičky, som zrejme jedna z mála, ale sériu Nástroje smrteľníkov mám radšej ako Pekelné stroje. Kniha je samozrejme nabitá akciou, nečakanými zvratmi a skvelými hláškami, číta sa skvele. Len koniec bol zbytočne rozťahaný, asi až posledných takmer sto strán alebo koľko sú už len zbytočné reči, ktoré by sa dali zaobaliť do jedného krátkeho epilógu.


Lirity Lilith Ouida 5 z 5
28.12.2013 13:43:18

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Zita 5 z 5
06.01.2014 04:03:50

Perfektná kniha a perfektná séria. Na začiatku tejto série ma to ani len nenapadlo, no stala sa jednou z mojich najoubľúbenejších sérií a mám ju radšej ako Nástroje smrteľníkov. Dalšia vec ktorú som nečakala, že kniha ma môže dojať až k slzám, čo sa mi naozaj nestáva často a to ani pri knihách ktoré su emočnejšie ako táto.Neviem, asi ma príbeh Willa, Jema a Tessy dostal viac ako som si myslela a už len z toho dvôvodu si u mňa uaslúži 5*! Je pravda že niektoré veci mala autorka "radšej nechať tak" ako aj v prípade epilogu ktorý bol...zvláštny...tak trochu sa divím Tesse že dokázala žiť ako žila...Každopádne kniha je viac ako skvelá :)


Peter 5 z 5
06.04.2014 21:36:58

Tak táto séria mi riadne prirástla k srdcu..viac ako Nástroje smrteľníkov :) Hneď zo začiatku nás čaká akcia..hned po pár stranách, čitateľ nestihne ani čakať :) Konečne sa nám dej posúva ďalej, ukazujú sa nám ďalšie vzťahy okrem hlavného trojuholníka, čo knihu oživuje. V tejto knihe sa všetko riadne zamotá a ptm odmotá..a konečne sa dočkáme uplneho konca a ten vás prekvapí :) Kniha skončila super, ale ptm ten epilóg viac menej všetko pokazil a človek z toho ostane úplne mimo. Pridávam sa do klubu, tých čo si myslia, že ten epilóg tam ani nemal byť :) Inak super kniha, celé séria Pekelné stroje :) Odporúčam :) Inak strašne ma v tejto knihe dojal vzťah Willa a Jacea..sú ako dvaja, čo sa nenarodili ako bratia, ale stali sa bratmi :)


Henrieta 5 z 5
14.09.2014 11:16:13

Séria Pekelné stroje bola fantastická! Nikdy som neplakala pri čítaní knihy tak veľa. Slzy smútku, radosti, smiechu. Boli momenty keď som plakala pri čítaní jednej strany a pri čítaní nasledujúcej som sa dusila smiechom. V týchto knihách bolo všetko - akcia, láska, dobrodružstvo, smútok, prekvapenia, nebezpečenstvo, napätie a veľa emócii. Ľúbostný trojuholník medzi Tessou, Willom a Jemom mi zlomil srdce a nemyslím to obrazne. No napriek tomu sa cítim šťastná že som mala príležitosť prečítať si tieto knihy, spoznať tento príbeh a tieto úžasné postavy. Postavy, ktoré ma rozosmiali, rozplakali, a neskutočne mi na nich záležalo/záleží. Neviem si predstaviť, že by som tento príbeh nepoznala. Tieto knihy ma toho naučili veľa, no najmä to, že slová majú moc zmeniť nás. Najťažšia bola rozlúčka pri čítaní poslednej knihy. Ale tieto príbeh a postavy nikdy nebudú skutočne preč. Budú žiť ďalej v mojich spomienkach. A kedykoľvek uvidím kačicu, začujem husle alebo uvidím knihu Príbeh dvoch sídelných miest, vždy si na tento príbeh spomeniem. Pretože keď milujete niečo, čo je pre vás jedinečné, nikdy nato nemôžete zabudnúť.