Najmocnejšie kúzlo

Kniha: Najmocnejšie kúzlo - Zuzana Csontosová
Katalógové číslo: 209124 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Najmocnejšie kúzlo

Prvá pôvodná slovenská kniha z Albatrosu prináša čitateľom tri rozprávky. Sú plné rozprávkových bytostí, čarodejníkov, víl a vodníkov. Tieto magické bytosti však túžia vstúpiť do sveta ľudí: svet ľudí je pre ne lákavý, svet liečivých byliniek miesto čarov a kúziel, svet farebného cirkusu a tancovania v ňom, svet remesiel a učenia. Víla Juliana, vodník Matúš a malá čarodejnica Klára sa vydajú na cestu za svojím snom a po neľahkom putovaní nakoniec zistia, čo je najmocnejšie kúzlo na svete...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
209124
Názov
Najmocnejšie kúzlo
EAN/ISBN
9788000032719
Autor
Zuzana Csontosová
Druh tovaru
Kniha
Rozsah
80
Rozmer
195 × 255 mm
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Veronika 5 z 5
16.11.2014 17:02:13

Tvorba Zuzany Csontosovej spĺňa všetky dôležité atribúty autorskej rozprávky, ktorej výskyt je, bohužiaľ, na pultoch našich kníhkupectiev ojedinelý, ak sa teda budeme pohybovať medzi dielami súčasných domácich autorov. Tvorba Zuzany Csontosovej je unikátna aj tým, že sa opätovne prinavracia k počiatkom rozprávky ako takej, k jej ľudovosti, ľubozvučnosti, hravosti, ľahkosti, poučnosti a predovšetkým k motívom typickým pre náš domáci literárny detský fond 20. storočia. Prostredníctvom jednoduchých zápletiek a metaforicky vykreslených postáv (či už tých fantastických alebo úplne obyčajných) s citom a predovšetkým zručne zhmotňuje či už bežné pálčivé problémy spoločnosti a jedinca v nej, alebo sa snaží oživiť dávno zabudnuté remeslá, krásy slovenských miest i mien, ako aj oprášiť zvučné tóny slovenčiny v dobách, kedy každé jedno slovo malo svoj špecifický šum, konkrétnu vôňu a jasný obraz. Tvorba Zuzany Csontosovej čaruje aj kúzli a detskému príjemcovi otvára snový knižný svet plný lásky k domovine a radosti z úplne jednoduchých vecí. A nám, čitateľom starším a vetrom ošľahaným, k životu preberá tie najúsmevnejšie spomienky na detstvo, kedy sa čerešne na stromoch pýrili, noše sa na chrbtoch nosili, zvony vo vežiach rezko zvonili a ľudia po jarmokoch s radosťou chodili.