Mozog v plameňoch

Môj mesiac šialenstva

Susannah Cahalan

SVK Slovensky FORTUNA LIBRI2013/11

Kniha: Mozog v plameňoch - Môj mesiac šialenstva - Susannah Cahalan
Katalógové číslo: 203923 viac »
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mozog v plameňoch

Môj mesiac šialenstva

Strhujúci príbeh o spomienkach, prežití, húževnatosti a láske. Jedného dňa roku 2009 sa dvadsaťštyriročná Susannah Cahalanová prebudila v nemocničnej izbe. Bola popruhmi priviazaná k lôžku, nemohla sa hýbať ani rozprávať. Na náramku sa jej vynímal nápis RIZIKO ÚTEKU. Zdravotné záznamy potvrdzovali halucinácie, agresivitu a nebezpečnú labilitu. Hoci v nemocnici strávila mesiac, vôbec si na to nepamätala. Ako ambiciózna absolventka univerzity sa ocitla na prahu dospelosti. V istom významnom newyorskom denníku sa jej sľubne rozvíjala kariéra reportérky a už niekoľko mesiacov si budovala prvý vážny vzťah. Čo ju pripravilo o kontrolu nad vlastným telom? A čo sa dialo s jej mysľou? V poslednej chvíli ju zachránil známy neurológ, ktorému sa geniálne podarilo stanoviť diagnózu a rozpoznať príznaky istej novoobjavenej choroby. V súčasnosti sa už vie, že toto ochorenie súvisí so schizofréniou a s autizmom, možno dokonca stojí v pozadí „posadnutia diablom“ v celých dejinách ľudstva. Autorka prežila peklo, no vrátila sa späť, aby dojemne opísala svoju púť. Vrátila sa do sveta, ktorý opustila, múdrejšia, silnejšia – a živá.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
203923
Názov
Mozog v plameňoch
Podnázov
Môj mesiac šialenstva
EAN/ISBN
9788081422065
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Susannah Cahalan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/11
Edícia
Fortuna Litera
Rozsah
280
Rozmer
150×228 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra
28.02.2015 13:29:49

Ťažko sa hodnotí autobiografická kniha so skutočnými udalosťami a skutočnými ľuďmi, akokoľvek sa mi niečo nemusí páčiť, nie je to len výmysel autora a tak mám pocit, že nemám právo niečo kritizovať. Kniha je rozdelená na tri hlavné časti, v prvej nastupujú u Susannah symptómy, druhá časť predstavuje ten samotný mesiac šialenstva v nemocnici a v tretej sledujeme zotavovanie Susannah (nepovažujem to za spoiler, keďže knihu sama napísala, je jasné, že sa musela vyliečiť). K prvým dvom častiam vlastne ani nemám veľké výhrady, hlavne prvú som prečítala jedným dychom, v tej druhej už bolo trochu priveľa lekárskych odborných termínov, ktorým som veľmi nerozumela (a pri oddychovom čítaní počas Vianoc ani nechcela rozumieť). Trochu mi vadil prístup lekárov, ktorí si s jej diagnózou nevedeli rady, ale skúšali jej stav pripísať priveľa alkoholu, prepracovanosti či rôznym psychickým poruchám. Tretia časť sa mi páčila najmenej, niežeby bola zle napísaná, ale trochu ma rozčuľovalo správanie Susannah. Stále sa len sústredila na to, či bude ako predtým, čo si o nej myslia ľudia (vie, v akom je stave a je nešťastná z toho, že musí bývať v maminom dome?!) a že kvôli liekom pribrala. A to stále dokola. Tiež celkom nechápem, že stále mala príznaky, ale chcela sa tváriť, že ich nemá, chodila na akcie a len sa v duchu trápila, čo si o nej ľudia myslia a že nie je ako predtým a sama si spôsobovala mindráky. Každopádne kniha prinúti človeka sa zamyslieť, ako aj teraz vieme málo o ľudskom mozgu a koľko ďalších ľudí s touto chorobou nesprávne diagnostikovali, pretože nemali také šťastie ako Susannah na dobrého lekára, peniaze na liečbu a rodinných príslušníkov, ktorí sa nevzdali.