Mŕtvy na Pekelnom vrchu (Stein a Barbarič 1)

Detektívny príbeh z čias protitureckých vojen, 1. diel

Juraj Červenák

SVK Slovensky SLOVART2013/10

Kniha: Mŕtvy na Pekelnom vrchu (Stein a Barbarič 1) - Detektívny príbeh z čias protitureckých vojen, 1. diel - Juraj Červenák
Katalógové číslo: 202427 viac »
Séria kníh: Kapitán Stein a notár Barbarič
Kapitán Stein a notár Barbarič
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mŕtvy na Pekelnom vrchu (Stein a Barbarič 1)

Detektívny príbeh z čias protitureckých vojen, 1. diel

Historická detektívka. Prvý prípad kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mestám v hornom Uhorsku. Vojnového veterána Steina vyšlú do Štiavnice odhaliť zradcu, ktorý sa chystá nepriateľom ukázať tajnú cestu do dobre opevneného mesta. Pátranie ešte skomplikuje vražda miestneho šľachtica. Stein musí spojiť sily s mestským notárom Matejom Barbaričom, aby rozplietol klbko sprisahaní a zločinov, z ktorých mnohé siahajú hlboko do minulosti. Zdá sa, že všetko súvisí so zlorečeným Pekelným vrchom – mnohí veria, že sa na ňom zjavuje duch zhýralej meštianky, a po nociach sa tam rozlieha vytie psov, čo strážia bránu do záhrobia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
202427
Názov
Mŕtvy na Pekelnom vrchu (Stein a Barbarič 1)
Podnázov
Detektívny príbeh z čias protitureckých vojen, 1.
EAN/ISBN
9788055608143
Forma
Pevná
Autor
Juraj Červenák
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/10
Rozsah
256
Rozmer
130×210 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(4)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mišo 5 z 5
10.10.2013 17:58:22

dalsia superka od autora cernoknaznika. super


Vladimír 5 z 5
18.10.2013 16:01:46

Červenák, ktorý sa odklonil od fantasy a priklonil sa k detektívke sa mi pozdáva. Vyšetrovanie na pozadí protitureckých bojov, dobové reálie a dokonca aj humor robia z tejto knihy jednu z najlepších detektíviek od slovenských autorov.


Zuzana 5 z 5
27.10.2013 21:33:53

Juraj Červenák v najlepšej spisovateľskej forme. Dokonale realisticky vykreslená doba a život na konci 16. storočia. Ako keby vtedy skutočne žil. Dá sa to trochu prirovnať k Dobrodružstvám kapitána Báthoryho 1. Dokonca mi ani nevadilo, že tam nie je ani náznak fantasy, však zasa na druhej strane tam bolo toľko mysteriózy a samotná vtedajšia temná doba...Pánboh zaplať, že žijeme dnes. Bavilo ma to viac ako detektívky Dominika Dána. V tomto románe dostal veľmi vážneho konkurenta. Len tak ďalej Ďuro! Už dnes sa teším na druhý diel. Dávam plných 100%.


fotopajko
12.06.2015 11:35:40

Takže po dlhej dobre som skúsil knihu od slovenskeho autora a konečne možem povedat že na Slovensku je spisovateĺ čo dokáže napísať strhujúci príbeh. Prosredie Stiavnice v 16 storočí je velmi dobre opísane. Páčilo sa mi že autor nešetril z brutálnymi prvkami ktoré sú vážne dobre opísané. Avšak aby som knihu len nechválil tak musím povedať že som sa občas v akčných momentoch strácal ale to je asi len môj problém.Pokračovanie z názvom Krv Prvorodených je ešte lepšie


Lucia 5 z 5
03.01.2016 12:12:44

Po prečítaní knihy som sa zaradila k fanúšikom J.Červenáka. Historická detektívka, tento žáner chýbal v našom malom slovenskom čiteteľskom prostredí.Úžasná obálka, ktorá ma naozaj nadchla, dali si záležať. Knižka má síce len 256 strán, ale je skvelá. Príbeh je napínavý, ani nepostrehnete, že máte polovicu knihy za sebou. Mŕtvoly sa kopia, pekelného psa počujete zavýjať....... Prostredie historickej Štiavnice, postavy sú vykreslené hodnoverne, takže si v duchu poviete, že toto sa muselo naozaj odohrať! Jediné, čo by som vytkla sú používanie dobových slov. V texte mi neprekážali, ale ocenila by som, keby ich autor použil s vysvetlením, čo znamenajú. Buď na konci stránky, alebo na konci knihy. Takto som len tipovala, čo asi znamenajú........... Inak jej nemám, čo vytknúť. Vrelo odporúčam a idem si prečítať pokračovanie. Dúfam, že bude aspoň na rovnakej úrovni ako prvý diel.