Proglas

Kniha: Proglas - Konštatín Filozof sv. Cyril
Katalógové číslo: 201374 viac »
Ušetríte až 1,80 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,10
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Proglas

Pri príležitosti 1150. výročia príchodu Cyrila a Metoda na naše územie pripravujeme nové doplnené vydanie Proglasu s krásnou grafickou úpravou.
Proglas je bez nadsázky oslava písma a slova, ktorá nemá obdobu v európskej poézii. Napísal ho v deviatom storočí staroslovienskym jazykom Konštantín Filozof – sv. Cyril.
 

Keďže na území Veľkej Moravy, kde smerovala v roku 863 misia sv. Cyrila a sv. Metoda, pripadla Konštantínovi Filozofovi úloha vytvoriť písmo a do staroslovienskeho jazyka preložiť cirkevné knihy, ako predslov k evanjeliám napísal v tomto časovom období i Proglas. Reprezentatívne vydanie tohto pozoruhodného diela – prvej staroslovienskej básne obsahuje Proglas v troch podobách: v jazyku slovenskom v preklade profesora Eugena Paulinyho a prebásnení Ľubomíra Feldeka, v hlaholike – v prvom staroslovienskom písme, a v angličtine. Dielo je ilustrované ikonami Edity Ambrušovej a letristickými grafikami Johany Ambrušovej.
Proglas je jedinečné dielo európskeho významu, preto vychádza v slovenčine, v hlaholike (glagolice) a v angličtine súčasne. Vďaka tomu má aj široká verejnosť možnosť vidieť až ornamentálnu krásu hlaholského písma, ktoré pre nás solúnski bratia vytvorili. Angličtina má Proglasu otvoriť dvere do sveta. Prezident SR Ivan Gašparovič pri príležitosti návštevy prezidentov USA a Ruska venoval knihu Proglas ručne viazanú v koži Georgovi W. Bushovi a Vladimírovi V. Putinovi.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
201374
Názov
Proglas
EAN/ISBN
9788080466213
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Konštatín Filozof sv. Cyril
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/09
Rozsah
60
Rozmer
207×292 mm
Hmotnosť
0,60
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Proglas zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.