Mesto lásky

Anne Ch. Ostbyová

SVK Slovensky MOTÝĽ2013/08

Kniha: Mesto lásky - Anne Ch. Ostbyová
Katalógové číslo: 201305 viac »
Ušetríte až 1,73 € z bežnej ceny 5,90
A navyše získate 4 vernostné body
4,17
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Mesto lásky

Na okraji indického Forbesgaňdžu leží štvrť, ktorú nazývajú Prém Nagar – Mesto lásky. Aj keď toto označenie vyznieva poeticky, skrýva sa za ním niečo temné. V Prém Nagare žije kasta nátov – najchudobnejšia komunita v Indii, ktorej príslušníkmi indická spoločnosť opovrhuje a štíti sa ich čo i len dotknúť. Dlhé desaťročia nútia nátski muži svoje manželky, dcéry a sestry, aby sa zúčastňovali obchodu s bielym mäsom a ktokoľvek sa odváži prelomiť túto tradíciu, riskuje, že ho vlastná rodina zavrhne.

Tamannu ešte ako dievčatko uniesli a predali nátom, a hoci sa jej v devätnástich rokoch podarilo ujsť, zaplatila za to vysokú cenu – opustila svoju päťročnú dcéru Rúpu. Jediné, na čo od toho momentu myslela, bolo to, ako ju vyslobodiť z pazúrov Džabbára Asláma, jedného z hlavných postáv obchodu.

O osem rokov neskôr si Tamanná uvedomuje, že Rúpin čas sa kráti, a tak požiada o pomoc políciu a organizáciu Pukár (čo v hindčine značí výkrik), ktorá bojuje proti kupčeniu s ľuďmi. Na jej čele stojí Rukminí, ale tá má k dispozícii len obmedzené prostriedky. Kto by však odmietol pomoc matke, ktorá chce zachrániť dcéru?

Anne Ch. Ostbyová so surovou otvorenosťou načrtáva skutočné osudy jedných z najzraniteľnejších žien a detí na svete. Mesto lásky je krutý a pútavý príbeh, ktorý vám zaručene vyrazí dych.

„...bolo to Mesto lásky na okraji Forbesgaňdžu, kadiaľ celé dni a noci premávajú hrkotajúce nákladiaky smerujúce na sever k indicko-nepálskej hranici. Mesto lásky, kde príslušnosť ku kaste nátov ide ruka v ruke s údelom nazývať tieto krivé chatrče domovom a za špinavými závesmi v nich pokračovať v storočnej tradícii. Mesto lásky s jeho vlastným životom a zákonmi, jeho vlastnými zvyklosťami a starosťami.“

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
201305
Názov
Mesto lásky
EAN/ISBN
9788089482931
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Anne Ch. Ostbyová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/08
Rozsah
256
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
0,35
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
10.09.2013 19:33:58

Príbehy ako z inej planéty a predsa sa odohrávajú aj teraz v 21. storočí na našej planéte. Našej kultúre absolútne vzdialené a nepredstaviteľné. Novodobé otroctvo žien od detského veku, ktoré k prostitúcii nútia ich vlastní otcovi, muži, bratia, dedovia, strýkovia... a ponúkajú ich ďaľším otcom, bratom, strýkom ... A s hrdosťou to nazývajú svojimi "tradíciami". Jednoducho povedané našim jazykom rodinní "pasáci" nútiaci ženy k zarábaniu peňazí takýmto spôsobom, ale pritom práve ženy žili bez peňazí, v chudobe. Hrozné je, že keď už o ne nemali záujem chlapi, tak ich bez finančných prostriedkov vyhodili na ulicu. Kniha je príbehom ženy-matky, ktorú uniesli z jej domova a ktorá mala dcéru - ani nevedela od koho. Vzoprela sa svpjmu pasákovi a utiekla, ale dcéru musela nechať tam. Celý svoj slobodný život postavila na snahe oslobodiť ju a stále dúfala, že sa to ešte nestalo aj jej ... Ale kniha nemá šťastný koniec, dokonca ma ten koniec taký šťastno-smutno-bolestný. Buďme radi, kde žijeme a ako žijeme.


knut 5 z 5
10.11.2013 10:45:33

Doporučuji tuto knihu velmi