Inventúra

Andrej Hryc

SVK Slovensky SLOVART2013/02

Kniha: Inventúra - Andrej Hryc
Katalógové číslo: 195138 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Inventúra

Spomienky z mladosti, prvé lásky, angažmán na Novej scéne, ale aj nevyšetrená smrť otca. Susedské spolunažívanie s komunistami, rozlúčka s VPN a odchod z HZDS. Neuveriteľný príbeh Rádia Twist, legendárna nahrávka telefonátu medzi ministrom vnútra Ľ. Hudekom a I. Lexom o únose prezidentovho syna – to všetko odhaľuje Inventúra, osobné a zároveň verejné zúčtovanie doložené dobovými dokumentmi a autentickými fotografiami. Autobiografia, v ktorej Andrej Hryc bilancuje svoj život, ale aj konanie ľudí, ktorých stretol a ktorí o týchto udalostiach nemajú odvahu hovoriť. 

...Albright Bednárik Biľak Budaj Clooney Čarnogurský De Niro Dubček Don Quijote Ďurianová Ďurkovský Ďurovčík Dvorský Dzurinda Džugašvili Eichler Fialová 
Fico Flašík Fruni Goebbels Gottwald Hammel Haršányiová Haščák Havel Huba Hudek Hudec Husák Chmel Chudík Jakubisko Jarjabek Kaliňák Kňažko Kočner Kostka Kroner Kukan Kukura Labuda Lenin Leško Lexa Maďarič Machaj Majský Mečiar Mika Mikloš Mikloško Müller Paštéka Pinochet Piško Pišťanek Polívka Presley Radičová Rapoš Rezeš Rolincová Rozin Rusko Satinský Schuster Sitek Spielberg Steinhübel Studenková Traubner TWIST Valko Vášáryová Vondráčková Wojtyła.. 
To je iba niekoľko zo 740 mien, ktoré Andrejovi Hrycovi stáli za to, aby im venoval miesto vo svojej pravdivej a pre niekoho aj riadne štipľavej autobiografii nazvanej Inventúra. 
„Nebudem si vymýšľať. Napíšem všetko tak, ako sa to udialo, a napíšem aj, čo si o tom myslím.“ – takto uvádza svoju knihu populárny herec, podnikateľ a  honorárny konzul Seychelskej republiky Andrej Hryc. A, že si za svojím chlapským slovom stojí, dokazujú aj niektoré témy, o ktorých by iní radšej mlčali: záhadná nahrávka rozhovoru Lexu s Hudekom, Rapošov podraz, ako to bolo s Twistom, zakladanie HZDS či únos prezidentovho syna. 
Autor v úvode knihy hovorí: „Je veľa ľudí, ktorých v tejto knihe spomeniem, no napriek tomu, že keď ich občas stretávam na ulici alebo pri rôznych spoločenských príležitostiach, nestoja mi ani za ten pohľad. Z rôznych príčin nimi pohŕdam, vlastne by mi nemali stáť ani za zmienku, možno by som sa mohol a aj mal povzniesť nad ich úbohú existenciu, ale ako inak si s nimi vyrovnať účty?... Ja chcem hovoriť.“ 


Andrej Hryc nám tým odkazuje, že sa máme naozaj na čo tešiť. Vraj to je divoká jazda po ostrí noža.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195138
Názov
Inventúra
EAN/ISBN
9788055608754
Forma
Pevná, bez prebalu
Autor
Andrej Hryc
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/02
Rozsah
368
Rozmer
145×230 mm
Hmotnosť
0,83
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.4 z 5.0
5
150.0%
(6)
4
900.0%
(1)
3
450.0%
(2)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Buben
13.02.2013 13:51:53

Rozmýšľam, čo mi táto kniha prinesie. Snáď len zvedavosť, kto všetko zo slovenského šoubiznisu, politiky a iných kruhov sa v nej spomína. Myslím, že je správne o takom niečom písať, pretože všetkými smermi sú len špinavé hry, podrazy, intrigy - nie len medzi "neznámymi ľuďmi" a v rodinách. Klobúk dolu pre pánom Hricom, že sa k niečomu takému odhodľal a dúfam, že ľudia to zoberú a budú sa k spomínaným ľuďom v knihe tak aj stavať. Prajem mu, nech je predaj čo najväčší a kniha úspešná!


32155 5 z 5
21.02.2013 19:03:10

Odporúčám


Monika 5 z 5
07.03.2013 14:56:30

super dielo malo by byť viacej takych herco-spisovaťeľov


Rudolf 5 z 5
22.04.2013 06:42:10

Dobre čo dodať. Rado odporúčam


kengura 3 z 5
23.08.2013 06:30:58

Kniha je celkom dobrá, zaujímavá, ale i zároveň veselá. Je v nej akási verejná spoveď, nebojácne povedal všetko čo povedať chcel, ale môj záver, že ešte všetko nepovedal :), veľmi má upútalo sila vo význame, ktorá je pre všetkých ľudí povedať pravdu a stáť si za svojím názorom, nech už sú kdekoľvek, nech už sú na akejkoľvek funkcii, ale stále mi tam chýba "akási" vytrvalosť a nádej.


holubica 4 z 5
28.08.2013 20:46:21

Kniha je celkom v pohode. Ale žeby bola až taká šokujúca ako som očakávala to určite nie. Strasti života, komplikácie sú nato, aby si s nimi človek poradil, či už je mediálne známy alebo nie. Určite, ťažko vzdorovať hlúposti, to veľmi s knihou súhlasim, a tej je u nás dosť veľa :)


Helena 5 z 5
15.10.2013 21:01:09

Klobúk dole pred Andrejom Hrycom. Napísať všetko čo prežil...nie len to dobré ale aj to zlé. Priznať sa k tomu zlému má veľa ľudí problém... tak to je obdivuhodné. Veľmi pútavé čítanie. Pri niektorých situáciach v jeho živote som sa musela zasmiať, ako sa vedel tkz. vymotať s problémov... tak to je úžasné. Prajem mu veľa úspechov s knihou ale aj v jeho živote.


Marek 5 z 5
12.03.2014 14:00:16

Toto je originálna spoveď pána Hryca. Na knihu som sa už v predstihu tešil, a čakal som čo prinesie. Kniha ma príjemne prekvapila. Sú v nej autenticky podané všetky radosti aj starosti hereckého života a danej doby. Pikošky všetkého druhu od detských po študentské časy aj peripetie hereckého života. Čitateľ nakukne aj do súkromnej sféry tohto vynikajúceho herca, pričom kniha je aj plná autentických fotografií, dokumentov aj fotografií zo súkromnej zbierky Hrycovcov. Je aj výpoveďou o jeho ťažkých životných situáciách, prechádza od detských čias až po súčasnosť, kde všetko rekapituluje. Páči sa mi , že v knihe si nebral servítku pred ústa a pomenováva veci a vzťahy v spoločnosti aj v showbiznise pravým menom. Bez nadsádzky. Pravdivo. Preto má aj táto kniha hodnotu. A ako píše pán Hryc, knihu napísal nie preto aby mal z toho slávu, ale že je nutné si niektoré dôležité veci pripomenúť, aby sa na ne nezabudlo. Treba niektoré veci oprášiť, lebo ľudská pamäť je krátka, a niekedy rozum hlúpy. Aj sa pri čítaní zasmejete aj vám bude clivo a bude vo vás aj vyvolávať potrebu spravodlivosti. Knihu čitateľom odporúčam.