Dvanástka

Justin Cronin

SVK Slovensky IKAR2013/05

Kniha: Dvanástka - Justin Cronin
Katalógové číslo: 192448 viac »
Séria kníh: Priechod
Priechod
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dvanástka

Krátko po vypuknutí apokalypsy traja ľudia hľadajú, ako sa dostať zo všeobecného chaosu. Lekárku a nastávajúcu matku Lilu tak veľmi zasiahne rozšírenie epidémie a násilia, že sa radšej zatvára pred svetom a pripravuje sa na príchod dieťaťa, kým spoločnosť okolo nej sa rúca. Kittridgea, známeho pod prezývkou Posledná denverská bašta, donútili okolnosti opustiť svoju pevnosť a vydať sa na cestu autom pomedzi nakazených len s niekoľkými zbraňami a plnou nádržou. Stredoškoláčka April bojuje, aby ochránila mladšieho brata v krajine plnej smrti a rozkladu. Títo traja zistia, že nie sú sami a že práve súdržnosť im dodá nádej aj v najtmavšej noci. O sto rokov nato sa Amy a jej priatelia ďalej bijú za záchranu ľudstva, hoci nevedia, že pravidlá sa zmenili. Nepriateľ sa vyvinul do novej podoby a nová temná sila chystá svetu niečo oveľa desivejšie ako vykynoženie všetkého živého. Za porazenie Dvanástky bude musieť niekto zo statočných bojovníkov zaplatiť najvyššiu cenu. Dvanástka je majstrovsky napísaný, dych vyrážajúci príbeh o prežití a sebaobetovaní. Z anglického originálu The Twelve (Ballantine Books, a division of Random House, New York) preložil Milan Kopecký. Verše preložila Jana Kantorová-Báliková

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
192448
Názov
Dvanástka
EAN/ISBN
9788055134239
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Justin Cronin
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/05
Edícia
Svetový bestseller
Rozsah
536
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,63
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Keď vypadla elektrina, Bernard Kittridge, celému svetu známy ako Posledná denverská bašta, pochopil, že nadišiel čas zmiznúť.

Čudoval sa, že to trvalo tak dlho. Mestská elektrická sieť predsa nemôže fungovať bez ľudskej obsluhy, a podľa toho, čo Kittridge videl z devätnásteho poschodia, v celom Denveri už nebolo živej duše.

Neznamenalo to však, že by bol sám.

Niekoľko prvých ranných hodín – jasné, bezoblačné ráno na začiatku júna, teploty okolo dvadsiatich piatich stupňov, navečer s možným výskytom krvilačných príšer – strávil tým, že sa opaľoval na balkóne apartmánu, v ktorom býval od druhého týždňa po začiatku krízy. Bol obrovský, hotový zámok v oblakoch. Jeho majiteľ mal strohý vkus, lesklé kožené kreslá boli skôr na pozeranie než na sedenie, na lesklých travertínových podlahách ležali malé chlpaté koberčeky, sklené stolíky akoby sa vznášali vo vzduchu. Prekvapivo ľahko sa dali rozbiť. Keď Kittridge dospel k rozhodnutiu, polovica mesta bola mŕtva, preč alebo nezvestná. Policajti zdupkali medzi prvými. Rozmýšľal, že sa opevní v nejakom veľkom dome v bohatej štvrti, ale podľa toho, čo videl, usúdil, že sa musí ubytovať niekde vysoko.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(5)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Julia 5 z 5
31.05.2013 14:42:08

Super pokračovanie trilleru Priechod je skvelé čitanie, človek sa od nej nevie odtrhnut. Túto knihu som prečitala na jeden šup, vrele odporučam :)


kniznicaJB 5 z 5
04.06.2013 15:55:58

Prvá časť bola perfektná a nesklamala ani druhá. Zo začiatku som musela trošku "nabehnúť" na to, kto je kto, ale potom to už šlo. Prečítala som ju veľmi rýchlo.


Pavol 5 z 5
24.07.2013 12:55:29

Výborné pokračovanie prvého dielu, ktorý ma zaujal natoľko, že som nemohol odolať a objednať si aj druhú knihu. Tiež som mal na začiatku problémy s postavami a dejom, lebo prvú časť som už čítal dávnejšie, ale keď som sa do toho dostal, už to išlo ako nožom po masle. Opäť veľmi dobrá kniha, zaujímavo sa vyvíjajúci dej, nové postavy, autor sa nebál experimentovať a naplno rozvinul príbeh. Jediná "nevýhoda" knihy je, že vám to zaberie kopec času, lebo keď sa do nej raz začítate, už vás nepustí. určite odporúčam ;-))


Vladimír 5 z 5
27.04.2014 12:51:53

Keďže prvý diel z tejto série tróni v mojej knižnici na poprednom mieste a ani po treťom prečítaní ma neprestáva fascinovať čakanie na toto pokračovanie pomenované Dvanástka bolo takmer nekonečné. Cronin ma nesklamal a opäť napísal strhujúci román plný nových postáv, napätia a súboja posledných zbytkov ľudstva o prežitie. Jednoznačná kúpa pre všetkých fanúšikov Priechodu.


fotopajko 5 z 5
02.05.2015 11:25:01

Vynikajúce pokračovanie ,teším sa na pokračovanie